Благодаря за отзивчивостта :give_rose:Всъщност се получи една голяма каша,издадени са фактури,и месец след тях се издава кредитно известие за платени в брой малки суми.Ще оставя нашата счетоводителка да се оправя с това - все пак клиента винаги има право,нали ?
Документа е стандартна бланка кочан фактура,като под надписа "фактура" има две кръгчета - кредитно и дебитно известие.При първоначалните фактури не съм отбелязвала нищо в кръгчетата.само номер,дата и място ,плюс данните на двете фирми,описание на услугата,ед.цена брой и стойност.Просто недоумявам защо се приема като кредитно известие...
Здравейте ! Един казус ,който може да се стори смешен на някого,ама счетоводителката ни отсъствува и моля за разяснение.Сравнително нова фирма,от м.юни т.г. в сферата на услугите (почистване),без регистрация по ДДС.За извършените услуги се издава касов бон и евентуално фактура от кочан.Днес един клиент ми върна три фактури от миналия месец с обяснението че според счетоводителката им това е кредитно известие и не е попълнено коректно,т.е не е необходимо да има номер на фактурата,а само да се попълни вляво към фактура номер.... Изпълних каквото поиска,но това нарушава поредността на кочана. Въпроса ми е какво следва - трябва ли да анулирам първите фактури и как?Става въпрос за малки суми от порядъка на 10 - 12 лева.Ще съм много благодарна ако някой ми разясни нещата.