Жалко. Излиза, че няма вариант, при който да се официализира този начин на работа.

Само се питам, за какво от началото на 2015 в КТ се говори за минимална часова ставка???

И още нещо се питам - толкова се тръби как компютърджиите си работели дистанционно и по което време искат, та тяхната работа не се ли калкулира с часова ставка и в крайна сметка как се официализира. Или и те като мен трябва да нагаждат приблизителна заплата и работно време и разликите ...
Здравейте,

Имам малка проектантска организация. Имам и двама служителя, с които искам да сключа трудов договор. Договорил съм се с тях да работят на плаващо работно време, т.е. идват на работа когато преценят и си тръгват пак когато преценят. Заплащането сме се договорили да бъде с часова ставка и на практика те получават толкова, колкото са си изработили, т.е. през месеца например са работили 140 часа, съответно получават заплащане за тези 140 часа.

Искам да сключа договор с тях и заплащането да остане по същата схема, но да се внасят и необходимите за това данъци и осигуровки. Проблема е в това, че всеки месец изработените часове са различни - веднъж 140, друг път 160, трети път 120 и т.н. Ако имаме много работа, може да надхвърлят и 180 часа.

По какъв начин е най-добре да се оформи договора, така че да е най-близко до тази действителност, защото доколкото разбирам нашето законодателство не позволява да се работи на час и дължимите данъци и осигуровки да се изчисляват пак на час.

Въобще възможно ли е да се плаща на час официално в България и и ако е възможно, как да се реализира?