А след това ако не започне работа -  до 2г.на детето майчинството й ще е неплатено ли ?А може ли тя да си внесе осиг.,за да получава и втората година пари?
Моля за съвет:
Какви са задълженията на работодателя и последиците за майката,ако е назначена на срочен ТД до 20.11.2013,а октомври месец ще донесе болничен 45 дни преди раждане.След като я освободим,тя ще получава ли майчинство и докога?А работодателят след като я освободи има ли задължения относно документите пред НОИ?
Предварително Ви благодаря.
Благодаря на всички за бързите отговори!Желая Ви спокоен и ползотворен ден.
Как мога да назнача студент за  стажант на работа  за 2м.х 2ч.на ден,докато му започнат очните.Ръководството на фирмата искат да го назнача на ТД като стажант,не искат да се упоменава длъжност.Е аз не се сещам как хем да е на ТД,хем без длъжност.Искат в ТД да пишело сам стажант.Моля Ви за бърза помощ .Има ли друг вариант да работи без ТД,но пък и да е законно.Ще работи като помощник технически ръководител строителство.Или пък вариант за тази длъжност има ли?
Но той като един месец ще е в отпуск по основен ТД няма да има и 1ч.работен за месеца по осн. ТД.Успоредно в това време ще работи при втори работодател.Може ли в този случай само да работи по 8 ч. на ден при втория работодател,докато при основния е в отпуск!
То по принцип знам,че не можем,ако работи по основен на 8 ч.Но в момента когато ще го назначим при втори работодател,при основният той е в отпуск.Така че няма да надхвърли седмичните 48 часа,аз затова питам дали може да е на 8ч .Пък и не знам като шофьор може ли да е на по малко от 8 часа?Ох стана голяма каша.
Нещо много се оплетох.Можем ли да го назначим на 8 часа по чл.111
На колко часа трябва да го назначим,като е допълнителен труд,а по основен ТД е в отпуск ?А и като ще е шофьор?
Става въпрос само за времето докато му изтече предизвестието по основният трудов договор.Като той за това време си е пуснал отпуска.
Някой друг има ли друго мнение.Няма ли някакъв начин да работи докато е в отпуск?
Благодаря ти и аз така си мисля,че осиг.стаж си е осиг.,но една колежка ме накара да се съмнявам.
На какъв договор може да се назначи шофьор на служебни товарни автомобили при втори работодател,докато при основният си работодател е в платен отпуск 13 дни ,а след това в неплатен отпуск до края на месеца.
Моля за консултация.Признава ли се времето по осиг.книжка като ТСПО.Благодаря предварително!
Благодаря Ви! Хубав ден.
Елена много ти благодаря!Това обезщетение от НОИ ли се изплащат 15 дни или има и за сметка на работодателя
Моля за помощ.Вчера на  един колега му се е родила дъщеря.Какви документи трябва да му подам,къде и в какви срокове,за да ползва тези 15 дни по чл.163 ал.7 от кт.Предварително Ви благодаря.
А има ли право да си пусне 1 ден пл.отпуск преди да го освободим?
Назначен работник от 01.05.2013  иска да го освободи днес/29.05./дължим ли му обезщетение по чл.224 при положение,че няма пълен работен месец?
Има ли право служителка да напусне по чл.327,т.3,ако работодателя й промени мястото на работа.И какъв документ трябва да представи пред работодателя за своя отказ.