Благодаря за бързия отговор.
Пак ли да набирам разходите в с-ка 613? Доколкото знам трябва да увелича балансовата ст-ст на актива - кога се прави това, когато стане готов обекта с натрупаните разходи или със всяка фактура която имам като разход?
оказва се, че няма да е нов актив а разширение на вече съществуващ? Как да процедирам в този случай- имам една фактура за аванс по проект и други две за аванс по договор за изпълнение.
Благодаря за отговора. А как да го осчетоводя дали знаете?
Здравейте, имам следния казус:
Ф-ма "А" /в случая ние/ дължи на ф-ма "Б" 57000 лв.
а ф-ма "Б" дължи на ф-ма "А" 3100 лв. - и двете фактури са за плащане по сметка.
Ф-ма "Б" желае да направим прихващане - издължаването на ф-ма "А" може да стане на няколко пъти пак чрез прихващане.
Как да осчетоводя прихващането? Трябва ли ми протокол или договор за прихващане?
Здравейте, фирмата в която работя строи нов обект изпълнителят е наета строителна фирма. Имам разходи за проект, а в последствие ще възникнат и други разходи. Може ли някой да ми каже дали съм на прав път- набирам всички разходи в 613 - разходи за придобиване на дма и след като свърши строежа заприхождавам дато дма.
Благодаря Ви предварително.
За първия казус за съжаление не мога да помогна. Бих те посъветвала да се обадиш в НОИ и да попиташ как да процедираш  :smile1:
Втория казус на същата гореспомената фирма ли е ?
Ако не е - работодателя е длъжен да занесе болничния в НОИ в рамките на 5 работни дни от датата на предсавянето му от работника-с приложение 15.
Здравейте, ще ви бъда благодарна, ако някой може да ми помогне -  запазва ли се срока от 5 работни дни  за подаване на болничния в НОИ на напуснал служител или имам право до 15.02.2013 г. да го представя