Здравейте! Работя в учебно заведение, имам решение на ТЕЛК -50% инвалидност. Всеки месец ли трябва да ми се приспада от данъка върху заплатата ми или в края на годината трябва да подам годишна декларация за целия годишен доход и съответно приспадане на данъка с със 7920 лв -сумата на годишните данъчните основи по чл. 17 ЗДДФЛ.
 Приятен ден!
благодаря! За печата ми каза служителка на НОИ и аз се учудих, и затова ви  ви питах.
Здравейте! Подготвям документи за пенсия за инвалидност, но ще продължавам да работя. Трябва ли да имам правоъгълен печат в трудовата ми книжка със сумирания ми стаж до момента?
Здравейте! Задължително ли всяка година трябва да се заверява осигурителната книжка на СОЛ?
                                Ей, момичета, страхотни сте!
    Друго си е човек да има повече информация по различните казуси. Спрях се на Приложение 3, таблица 2 защото средствата наистина са изразходвани за селскостопански цели, а пък при евентуална проверка ще се аргументирам както ме съветва biboranа.
   Благодаря ви и лека вечер! :thumbup:
       Благодаря за подробната информация!
Разбрах, че в нашия случай трябва да попълни Приложение №6, въпреки, че тези средства  ги е изразходвал за селскостопански цели. Разходи не му се признават, ако не е регистриран като ЗП.
       Правилно ли съм разбрала?
       Приятен ден!
   
   
                     Здравейте! Честита и спорна 2014г!
    Съпругът ми е ЕТ-таксиметрова дейност. Като физическо лице, не е регистриран ЗП, получи субсидия за единица площ за 2012г. С получената сума изора нивата, закупи дръвчета и ги зася, засади и зеленчуци за лично ползване. Нямаме  придобити доходи, но няма и документи за разходи.  Кое приложение да попълним, за да ни се признаят и разходи, №3 или №6? Ако е приложение №6, сумата от  субсидията се добавя към дохода от таскиметровата дейност и трябва  да се обложи с 15%.
  Тъй като субсидията не е голяма ще излезе, че държавата я дала и си я  взела.
   С какви разходни документи трябва да се снабдяваме за следващата ГДД?
     Благодаря ви предварително!
Благодаря за отговорите!Детска градина сме и сме към бюджета на Общината.Нямаме библиотека,ще обсъдим предложенията ви!
 Бъдете здрави!
Здравейте!Учител съм и участвам в проект като технически сътрудник.Получихме детска художествена литература и счетоводителят от Общината(който не е счетоводител по проекта) иска да я заведем в инвентарна книга за ДМА.Книгите водят ли се ДМА и как се попълват графите в книгата ,като на някои от тях не ми е ясно какво да се пише? За мен това е излишен труд ,след като тези книжки ще се разглеждат от децата и не може да се гарантира тяхното пълно опазване.

Благодаря! Приятен ден!
Благодаря!
Добра вечер!Моля,някой да ми каже булстата на държавен фонд земеделие!
Ей,че вие сте по-бързи от скоростта на светлината  :smile1:Благодаря!
Благодаря за бързия отговор! :thumbup:Значи,регистриран ЗП-пенсионер внася само  ЗО. Приятен ден!
Здравейте! С уговорката,че не съм счетоводител, искам да задам следния въпрос. В кой нормативен документ за 2013г е упоменато ,че от тази година ЗП-пенсионер, освен за ЗО,трябва да се осигурява и за ДОО? Така ме информираха от НАП при попълване на Декларация за регистрация на СОЛ.