Как си представяш ти, работодателя да пусне някой в отпуск, когато няма 8-м месеца трудов стаж?????? Трябва да е много смел този работодател..глупости пишеш tania_gan?
Работодателя няма право да му разрешава платен годишен отпуск без необходимостта от наличието на 8 месеца трудов стаж.
Това е в нарушение на чл. 155, ал. 2 от КТ.
Работникът или служителя може да излезе в неплатен отпуск. За това няма проблем!!!
Искам да попитам някой знае ли къде мога да намеря изискванията за финансов контрольор за икономика или юридическо образование? В кой акт мога да го прочета?
Бихте ли ми казали къде точно да влезна за да направя справка за Действащи трудови договори
Тук съм съгласен tania_gan
tania_gan
прочети по ясно Кодекса на труда и както ми пишеш и НРВПО..
Няма да имаш глоба - спокойно
Подай си Уведомление в 7 дневен срок за прекратяване и това е..
Не съм съгласен с отговора на YOTOVA

В трудовата книжка се пише само: Изплатено обезщетение на осн. чл. 222, ал. 1 от Кодекса на труда.
За УП-3 съм съгласен
просто трябва да четете Кодекса  ::)
Искам да попитам ще публкивате ли примерна Заповед за ползване на служителите по служебно правоотношение по Закона за държавния служител
Служителката има право на ползване на неплатен отпуск, така че няма правна пречка за това. Съгласно чл. 160 от КТ продължителността на неплатения отпуск не е ограничена от закона - тя може да е за 5 дни или за 2, 3 4 години, стига работодателят да се съгласи и да разреши този размер. Но да Ви обърна Внимание, че неплатения отпуск е правна възможност, а не лично (субективно) право на работника. Това означава, че неговото ползване зависи изцяло от волята на работодателя.
Когато лицето е назначен за първи път на работа съгласно чл. 70, ал. 1 от КТ е в изпитател срок за 6 месеца, за ползване на отпуска трябва да има 8 месеца трудов стаж съгласно чл. 155, ал. 2 от КТ
Разбира се, съгласно чл. 173 от Кодекса на труда, ако служителя е по трудово правоотношение трябва да го включиш в графика, но не забравяйте, че ако постъпва за първи път на работа и ако е на изпитателен срок, след като му изтече изпитателния срок, от тогава ще го включите в графика
Съгласно Заповед на Министъра на МТСП, в срок до 30.06.2011 трябва да се извършват промените по новия НКПД 2011.
Според мен трябва да чакате указание относно длъжности, които нямат нов код
Съгласно новите промени в КСО в сила от 01.01.2011 г. за 2011 година право на пенсиониране имат жените които са навършили 60 години и имат 34 години осигурителен стаж.
При така представената от Вас информация Вашата приятелка родена на 06.09.1951 г. към 06.09.2011 г. ще навърши годините за пенсиониране, т.е 60. Трябва да изчислите и осигурителния стаж!
Разбира се, че времето през което сте била в майчинство се признава за трудов стаж