Здравейте, имам работник на втори трудов договор ,досега беше вид осигурен - 11 / до 40 часа месечно / , сега става вид осигурен - 04 - така ли е ?
Благодаря :)
Здравейте , въпроса ми не е точно по темата за декл. 15 , но искам да попитам самоусигуряващо се лице собственик на ЕТ и един работник - собственика трябва ли да заплаща за себе си абонамент обслужване към служба по трудова медицина или само за работника?
Благодаря :smile1:
Благодаря .  Като коригирам ведомоста ,осигуровките ще са по-малко ,но пък ще трябва да коригирам и ДОД , нали ? 
ДОД ще се увеличи т.е. тр.да го довнеса ,така ли е ?
 Честита Коледа на всички  във форума ! :)
Здравейте, имам работник на втори трудов договор за когото всяка година издавам служебна бележка по чл.45 , ал 2,3,4 към основният работодател. Тази година обаче трябваше да коригирам декл.1 /защото в два от месеците се надвишаваше макс. осиг. доход поради доплащания от осн. р-тел , с код 21 / . По ведомост имаме надвнесени осигуровки ,а по декл.1 са коригирани . Какво следва да напиша в сл. бел. ? Осигуровките така както са надвнесени или както тр. по коригираните декл1 ?  :blink:

Няма специално изискване. Да , аптеката не е на патент -  по ДДС е регистрирана . Значи смятате  ,че ЕООД е по -добър вариант  ? Дивидента на ЕООД - то трябва ли да се реинвестира ?
Здравейте , кое е за предпочитане - ЕТ  или ЕООД ? Собственост - аптека / една / .Благодаря :)
:) Благодаря  .  Имам впредвид ,че  не съм с икономическо образование . :)
 :smile1: Благодаря
:) учи и не работи
Здравейте , имам работник на втори тр. договор . При получаване  на допълнителни възнаграждения при основния работодател в няколко месеца в годината е надвишаван осиг. праг . При ревизия на моята фирма имам предписание да коригирам декл. 1  за тези месеци.  Вид осигурен при мен  11 , какъв код да пиша на кориг. декл.1 ? Трябва ли да залича старите декл.1   и да подам нови ? И следват ли също така промени и за декл. 6 ? /не съм икономист/ :) Благодаря 
 
Здравейте ,  студент платено обучение след навършване на 26 год. възраст се самоосигурява здравно ,нали ? За 2014 г.  - 16,80 лв . месечно  ?  :)
Здравейте,  трябва ли да ходи на работа до излизането на заповед за уволнение ,лице назначено по чл. 70 - срочен договор с изпитателен срок 6 месеца в полза на работодателя , срок на предизвестие 30 дни ?
Лицето е подало заявление за прекратяване на тр. договор по взаимно съгласие от дата 11,07,2014 г. или датата да се счита за уведомление за напускане по КТ? Лицето не желае да работи предизвестието си ,а да дължи обещетение на работодателя в р-р на месечна заплата ? Как да постъпи работника ? Шефа щял да дойде във вторник 15,07,14 г за да му се представи заявлението ?
Благодаря 
:)
Благодаря  за разясненията :)
Здравейте ,  може да не съм точно в тази тема , но имам следният въпрос :
ЕТ   -  наемател съм и заплащам такса смет на собственика ,   който е юридическо лице   и  ми издава квитанция .
Попитах за фактура , но ми казаха ,че не могат да ми издадат .
Мога ли да осчетоводя квитанцията ?

Благодаря
 
Здравейте , ЕТ - аптека - може ли да се осчетоводят разходи за горива и поддръжка на личен автомобил ,който се ползва и за фирмата / когато се носят документи до различните институции- РЗОК , НАП / ? :)
Благодаря , не  бях сигурна / не съм счетоводител /  :smile1:
Справка по чл.73 издава ли се за работник по втори  трудов договор  във фирма - ЕТ ?
Програмният продукт -  справка по чл.73 на НАП  задължителен ли е  за 2014 г. , за всички фирми ли е / ЕТ/ ? :)