Ами защото е за период, който е изтекъл, предполагам. А и как да не пиша, като те искат да им подам такова писмо, след което щели да ми приемат и Д1. Май ще взема да си го напиша в свободен текст и да го занеса в понеделник.
Здравейте!
Аз отново имам питане  :blush:
Бях ви писала, че имаме служител, когото сме пропуснали при подаване на Д1 за 12.2012, и за съжаление не е подаден и до 30.04.2013, просто колегите са изпуснали. Ходих днес до НАП и ми казаха да подпълня протокол за пълномощно и да им занеса писмо, в което моля да ми бъде разрешено да подам Д1 за този период. Има ли някой от вас, който е писал такова писмо и ще може да го качи тук да го видя, и дали в този случай има съставен акт. На мен ми обясниха, че след като осигуровките са платени, няма да има акт и наказателна глоба  :hmmm:
Благодаря ви предварително!
Успех на всички!
Благодаря ви, момичета!
Но дори да я подадем като редовна (защото за това лице наистина няма нищо подадено), дори с ел. подпис, пак трябва да имаме разрешение от НАП, което води до глоба, най - вероятно. Ще го мисля някак си днес, благодаря ви  :flowers:
Здравейте!
Имам следното питане: имаме служител, когото сме пропуснали при подаването на Д1 за декември 2012. Лошото е, че колегите не са го подали и като корекция през април тази година. Опитахме се да го подадем този месец, но ... съответно ни отхвърли. И сега се чудя какво да направя, че да избегна евентуална глоба, която мисля, че ще ни наложат? Колегите ми искаха да го подадем като корекция за януари, но аз не мисля че е правилно, защото за януари няма какво да се корегира, не може и като добавяне на сума да се посочи  :hmmm: Та .... ще чакам вашите предложения  :smile1:
Благодаря ви предварително!
Усмихнат и успешен ден на всички!
Здравейте!
Предварително се извинявам, ако има пусната такава тема, но просто нямам време да чета в момента  :blush:
Искам да ви попитам - ако студент, който учи редовно, бъде назначен на трудов договор на 4 часа, работодателят ще внася ли за него здравни осигуровки, при положение, че би трябвало университета да ги поема, и какви изобщо осигуровки ще дължи за него работодателят?
Благодаля ви предварително!
Успешен и усмихнат ден на всички!
Здравейте!
Имам следното питане:
Напуснах старото си работно място преди 3 седмици и сега имам ново такова. Преди това бях в майчинство и имам много натрупан платен отпуск, който трябваше да ми бъде изплатен като обезщетение на 23 този месец. Днес звънях на бившата ми шефка, която ми каза, че имала финансиви затруднения и да й звънна в сряда да ми каже кога евентуално би имала някакви пари. Та, има ли право тя да ми забавя плащането и до какъв срок? Ако не - колко да изчакам преди да се обада до инспекцята по труда?
Благодаря ви предварително!