Привет!Налага ли се прекратяване на трудовия договор или респективно осигуряване като СОЛ за лице,което придобива нужния стаж за пенсиониране?
Здравейте!Фирма,която е замразена от много време сега се налага да издаде фактура за наем.Налага ли се подаване на декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице с графа - "упражнявам дейността от" и с дата тази на фактурата за продажба (на наем)?Има ли значение,че лицето се самоосигурява в друга фирма?
Аз имам аналогичен случай на маркус,само че клиента ми е от Италия (ЕС)?Пак ли не се пише "обратно начисляване"?
Прочетох документа,благодаря ви.Доколкото разбирам,при изкупуване на предприятие сметките,които формират собствен капитал(раздел А от баланс пасив) не се прехвърлят във фирмата купувач?
Здравейте!ЕООД изкупува друго ЕООД,изкупуването ЕООД има салдо в неразпределена печалба и съществена сума в банковата си сметка.При определяне на стойността на сделката тези две сметки оказват ли влияние?Не съм много в час,а скоро ще ми се наложи да се сблъскам с нещо такова...
Здравейте!Коректно ли е два различни обекта да имат отделни сторно кочани към своите ФУ с еднаква номерация или ако на 1 обект е от 1 до 100,а на другият трябва да е от 100 нататък?Неизползваните сторно бележки може ли да продължат да се ползват следващата година,стартирайки от първия неизползван номер от предходната година:
Чл. 35. (2) (Изм. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г.) Кочанът с касови бележки се прономерова и прошнурова от лицето по чл. 3. На първа страница в книгата по чл. 39, ал. 5 се посочват началният и крайният номер на касовите бележки в кочана. Не се допускат касови бележки с повтарящи се или липсващи номера.
Здравейте!За 1 път правя майчинство - дадоха ми 3-ят болничен,той е до 30 април вкл.Доколкото се ориентирам сега заповедта за отпуск трябва да е до 410 ден и да започва от 01.05.2013?Прочетох,че се брои от 1-ят  болничен,(той стартира на 17.12.2012) този с 45-те дена, до 410 календарни дни,аз ги броя до 30.01.2014 вкл.На 31 януари би трябвало да се даде отпуск за гледане на малко дете...Правилно ли разсъждавам?Има ли подводни камъни тук?Благодаря сърдечно на помогналите ми,предварително ;).