Може ли някой да ми помогне  :noexpression:
Ще Ви бъда благодарна!
Здравейте,
Регистриран ЗП наема на граждански договор лице за месеците от януари 2014 г. до м. април 2014 г. , но не е подавал декл. по чл. 55. Какво да прави да я подаде ли сега заедно с декларация по чл. 73? Има ли начин да се избегнат глобите за забавеното подаване?
Благодаря!
Благодаря Ви!
Здравейте,
самоосигуряващо се лице, което е ЕООД, подавам декл. обр. 1 всеки месец като на "код задължено лице" вписвам Булстата на фирмата. Правилно ли постъпвам, тъй като за декл. обр. 6 за месец 13 попълвам "код на задълженото лице" ЕГН-то?
Благодаря  :smile1:
 :give_rose:
Благодаря
Здравейте,
регистриран земеделски производител, който е ЕООД има единствено приходи от продажба на бали сено и приходи от субсидии какъв код по КИД трябва да използвам. Според мен е код 01.61-Спомагателни дейности в растениевъдството, но според колежка трябва да посоча код 46.19-Неспециализирано търговско посредничество с разнообразни стоки.
Здравейте,
за да не ми се различават счетоводните и данъчните амортизации мога ли да взема максимално позволения данъчен процент и да го ползвам както за данъчни, така и за счетоводни цели?
След като вече е допустимо преотстъпване на данък по чл.189б означава ли че се подава декл. по чл. 92 като на ред 13 не се попълва преостъпен корпоративен данък /поне на мен не ми позволява да напиша стойност/. А сумата на преотстъпения данъка се посочва единствено в приложение 1, Справка 1?
Здравейте,
попълвам декларация с баркод по чл. 92 от ЗКПО на ЕООД регистрирано като ЗП и искаме да ползваме преотстъпване на данък по чл. 189 б, но като отида на провери ми излиза следното съобщение :"стойността на част V ред 13 ПРЕОТСТЪПЕН КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК трябва да бъде равна на сбора на ред 3. Размер на преотстъпения данък по съответното основание от справка 1 част I на Приложение 1. Данъчното облекчение по чл. 189 б се прилага след постановяване на положително решение от Европейската комисия по съвместимост с правилата в областта на държавните помощи. При условие, че Европейската комисия постанови положително решение до 31 март 2015г., данъчното облекчение може да се приложи за 2014 г." И на ред 13 от декларацията не ми позволява да отбележа данъка, който искаме да ни бъде преотстъпен за 2014 г. Ще ви бъда благодарна да ми кажете къде бъркам :wink1: