Има РЗ, която му се изплаща по ДУК.
Здравейте!
Четейки, стигам до извода, че собственик на 2 бр. ЕООД, който и в двете е на ДУК, съответно му се плащат осигуровки, ДОД и т.н.,НЕ ТРЯБВА да подава ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ.
Вие какво мислите по въпроса?
Здравейте!
При промяна САМО на основното трудово възнаграждение, не се подаваше ново Уведомление по чл. 62, а се издава само Допълнително споразумение към Трудовия договор на всеки нает, НАЛИ?
Благодаря!
Най-безпроблемния начин е да анулирате фактурата. Всички екземпляри се задраскват и се написва "анулирани", съхраняват се от вас, между двата номера.

Но при анулиране трябва да пусна протокол по чл.116, а и програмата няма да ми разпечата фактура без клиент и без основание.
Здравейте!
При равнението на ДДС дневниците за м. 07. установявам,че е пропуснат 1 номер в поредността на издаваните от нашата фирма фактури за продажба. Проверих за причините и се оказа,че това е момента, когато имаше срив в програмата и вероятно при възстановяването не е обърнато внимание на номерацията (кой да предполага).
Въпросът ми е: каква е процедурата при пропуснат № - уведомява ли се НАП по някакъв начин, в "кочана" фактури слага ли се документ, който в бъдеще да напомня за причината на пропуска и какъв, изобщо....какво се прави в такъв случай?
Много ще съм ви благодарна да ме ориентирате.
Отчетете го като продадено на купувача на автомобила и включено в цената.
С какъв документ, защото сделката вече е минала и през всички инстанции?
Здравейте, колеги!
Продадохме автомобил с пълен резервоар гориво, което съответно ми се води по с-ка 302, а няма как на база пътни листи да го изпиша.
Какъв вариянт бихте ми предложили, за да нулирам партидата по с-ка 302 на въпросния автомобил?
Благодаря!
Колкото са заявителите - от всеки трябва да има декларация за истинността на заявените обстоятелства. :smile1:
Благодаря! Те това исках да науча. Много благодаря!
Декларацията за истинността на заявените обстоятелства трябва да е от името на заявителя, който е вписан в заявлението за обявяване на ГФО.
Да, така е,но нали в заявлението се пишат и двамата съдружници (или колкото на брой са те).
Здравейте!
При публикуване на ГФО на ООД в търговския регистър, декларациите по чл.13, ал. 4 и чл. 141, ал. 8 трябва да са от името на всеки от съдружниците ли, или от името само на единия от тях?
Например: 2-ма съдружници - по 2 декларации от всеки?
Благодаря!
Благодаря на всички, които ми писаха и ми помогнаха! :good:
Здравейте! Имаме си нови автомобили на бензин и газ. Кара се на газ, а само се пали на бензин (предимно). В техническите им характеристики пише КОМБИНИРАН РАЗХОД, което аз разбирам разход на газ при комбиниран пробег - градско/извънградско.
КАЗУС: Как се определя данъчно признатият разход на БЕНЗИН (явно не може да е на база изминати км, защото не може абсолютно обективно да се засече коя кола кога обръща на газ)? Какво е вашето мнение?
Здравейте!
Мислите ли, че трябва да се декларират в Приложение № 4 към ГДД по чл. 92 сделките със свързани лица, представляващи:
1. Захранване на "червена каса" от собственик по чл. 134 без уговорена лихва?
2. Извършване на услуги между ЮЛ, чийто собственик е едно и също ФЛ?

Ако в предишни години, това не е декларирано....и сега се декларира...би ли имало негативни последици за ЮЛ?

Много БЛАГОДАРЯ!