:smile1: Благодаря отново за скоростта на отговора , чудесно би било да има повече хора като Вас, помагащи на новаците , защото  не се среща често такова разбиране. И отново -  Благодаря! 
 С риск да задавам въпрос , на който вече е отговаряно многократно , но просто ми е за пръв път :blush: :blush: :blush:  Приготвям Д6 за месец февруари за подаване, сумите по осигуровки са равни на тези по Д1 , записват се в първата колона и ще са платени на 20.02, въпроса ми е в съща Д6 ли да вмъкна втора колона с данъка на декемврийските заплати изплатени през февруари или да подам два броя Д6 ?
Една Д1 е напълно достатъчна. Не е необходимо да правите още една Д1
:yes3:   :blush:  Огромно благодаря  за бързия отговор 
Подадох свой януарски болничен от детския лекар за 5 дни още на пети февруари. Всички останали се изплатиха в програмата за справки на НОИ а този болничен вече месец се "обработва" . Днес реших да направя справка по телефона защо е така и отговора на ПОВН беше , че лекарката още не е отчела електронно своите бланки, а те не можели да направят нищо и ми предложи аз да звънна лично в кабинета и да подканям докторката да си подаде документите към тях. Не защото е мой и не заради глупавото обезщетение за 2 реални дни, но е възмутително системата , която уж се променя към по - добро и ни улеснява да е толкова необмислена . И как при положение, че на фирмите за един ден просрочие в подаването се изписват килограми писма и обаждания, за медиците няма срок в който да внасят своите документи ?!
 :blush: Здравейте , съвсем съм лаичка в правенето на заплати , но се налага , затова да попитам : в случай че съм си задала неплатените отпуски във и без осигуряване в картона на служителя (конткретно - лицето е в неплатен,но зачетен стаж до 20.02 и после от 21.02 до 25.02е в неплатен отпуск , който не се зачита за стаж) програмата ми генерира само една Д1 за конкретния човек . В този случай трябва ли да се добавя нова Д1 само за дните 27 и 26.02 на същото лице и как би следвало да се попълни ?  :blink: