Благодаря Ви, за отговора.
Трябва ли да се подава зелена декларация за ЕТ на патент и какъв е нейният срок.
Благодаря Ви, предварително за информацията.
Много Ви благодаря за съдействието.
При приключване на ет на патент фирмата е на загуба 123 -  219,70 и се явява в дебит на салдо в края на периода, съответно касата ми е кредит салдо в края на периода е 219,70. каква операция да направя за захранване на касата, за да не бъде сумата в кредит.
Благодаря Ви предварително за съдействието.
Много Ви благодаря за препоръката.
При приключване на инвентаризация освен заповед за извършена такава, трябва ли да има и съответните протоколи за ДМА, материали и т .н, за всяко поотделно протокол и комисия.
Благодаря Ви за съдействието.
Благодаря Ви за отговорите
Имам някои неща, за които се не съм много сигурен за ЕТ на патент кафе бар, ако може да ме допълните с това, което съм пропуснал:
1.Подадена патентна декларация
2.Декларация за самоосигуряващо се лице подадена
3.Касов апарат
4.ОКД 5 подадена
Тъй като лицето е самоосиг.се и работи, без да има наети лица трябва ли да има разреш.от РЗИ, противопожарна безопасност, книга за начален инструктаж, затова пише, че не се изисква.
За един от месеците не са ми върнали протокол от декларация 1 за самоосиг.се лице, какво мога да направя.
Благодаря Ви предварително за инфото.
Подадох патентна декларация на 04,11,2013 г, реално на касовият апарат има чукнат мин.оборот на 25,10 и 26,10 ,2013 г. от 2*3 лв. за двата дена.Евентуално голяма ли ще е глобата за закъснението на подаването на декларацията, тъй като вече е подадена в съответната община и нищо не ми казаха, но при проверка и свързани ли са с НАП за да направят някаква връзка.
Благодаря Ви за отговора.
Благодаря за изчерпателната информация.
Мога ли да попитам,
1. Когато се закупи касовият апарат започне дейност, трябва ли да се ходи в ТД на НАП или по ел.път се отчитат данните след работа с касов апарат.
2. самоосигуряващото се лице е с адрес по местоживеене различен от постоянният  адрес в лична карта, откъде трябва да си извади осигурителна книжка /под.на НАП по постоянен или по местоживеене/.
3.Щом лицето, което работи е самоосигуряващо се трябва ли да се ходи в службата по трудова медицина.
4.Изисква ли се служебна белжка и книга за инструктаж / кафене/.

Предварително Ви благодаря за инфото.
Благодаря Ви много за изчерпателната информация и за оказаното съдействие.
Но в тази декл окд 5, никъде не пише на какъв мин.праг. да се осигурява, доколкото разбрах този мин.праг. се посочва в Декларацията.Ако може да ми посочите как да изчисля осигуровките проценти.
Благодаря Ви.
Здравейте, какви осигуровки трябва да внасям на самоосигуряващо се лице ЕТ на патент след като не е посочило в декларацията на какъв доход ще се осигурява /може би се взима мин.праг/. Ако може да посочите като вид и % на осигуровките и съответната декларация, която се подава.
Благодаря Ви предвартелното за инфото.
Благодаря Ви.
Здравейте, при ЕТ на патент в ТД на НАП подадохме първоначално:
1.Декларация за Самоосигуряващо се лице
2.Личната карта на лицето
3.Актуално състояние от Агенция по Вписванията.
Има ли други документи, които се подават първоначално?
Благодаря Ви предварително.
в неговият случай работодателят 17.8 % ли внася?
Здравейте, тъй като лицето е ел.монтьор и сеосигурява на основен тр.договор на 8 часа, по вторият трудов договор е на 4 часа трябва да се осигурява МОД 364 лв, съответно 182 лв на половин работен ден и заплата 182 лв.. Осигуровките само за негова сметка са 12.9 % или и работодателят внася?
фирма на патент за да започна да я съставям трябва ли да описвам облагаемата печалба за предходната година, осигуровки, разплащане с доставчици, данък по чл.55, описване на банковите движения, материали.Какво още трябва да заложа в тази оборотна ведомост, тъй като от началото на годината не е съставена. Ако съм пропуснал нещо подскажете.