Чл. 21...
(4) Мястото на изпълнение при доставка на услуга е:

(2) Мястото на изпълнение при доставка на услуга, когато получателят е данъчно задължено лице, е мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност. Когато тези услуги се предоставят на постоянен обект, който се намира на място, различно от мястото, където получателят е установил независимата си икономическа дейност, то мястото на изпълнение е мястото, където се намира този обект.

или
(4) Мястото на изпълнение при доставка на услуга е:
1. мястото, където се намира недвижимият имот, когато услугата е свързана с недвижим имот, включително при:
.....

Мястото на сделката е там. Извън ЕС.
По-скоро - регистрация там? Вж. местното законодателство.
По-скоро - регистрация там? Вж. местното законодателство.
Давате под наем или наемате щанд под наем?
Във връзка с дистанционните продажби искам да поставя следния въпрос: Следва ли да се регистрира по ЗДДС  или по специалния режим фирма от трета страна, която извършва чрез електронен интерфейс :
1. Доставки на стоки, които се намират /внесени са / на територията на ЕС и стойността на пратките е
1.1. под 150 евро  - когато отчетността се извършва от ел. интерфейс
1.2. над 150 евро - ?

Да, грешите. Задължително е.
...собственика се осигурява на  максимума на друго място...

1. Или : нищо не подаваш - но следиш да не паднеш под масималния осигурителен доход и тогава подаваш ОКД -5.
2. Или: Подаваш ОКД - 5 / може и сега / с отбелязано само : Упражнявам дейността от дата

3. Или указваш и начина на осигуряване - препоръчвам малкия %, защото при големия ще подаваш декларация 1 - празна разбира се.

Аз бих постъпил съгл.т.3

N.B.  При всички варианти се следи осигуряването по ТД на максимума.
Ами странно е. Точния текст е:
Уважаеми дами и господа,

На основание на чл. 20 от Закона за статистиката, декларацията се попълва от всички предприятия, които са осъществявали дейност през отчетната 2020 г., но приходите и разходите за дейността са под 500 лева и не могат да попълнят годишен отчет за дейността, както и от предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на Закона за счетоводство (ЗСч) през 2020 година.

Представянето на декларацията за предприятия, които са осъществявали дейност през отчетната 2020 г., но приходите и разходите за дейността са под 500 лева и не могат да попълнят годишен отчет за дейността, е задължително съгласно Закона за статистиката, Националната статистическа програма за 2021 г., Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО) и Закона за данъците върху доходите на физическите лица (ЗДДФЛ), в срок до 30 юни 2021 г.

Предприятия, които не са осъществявали дейност по смисъла на ЗСч, могат да декларират това обстоятелство еднократно за първия отчетен период, в който не са осъществявали дейност, като подадат в НСИ декларация, в срок до 30 юни 2021 година.

Данните за Вашето предприятие се ползват и защитават съгласно действащата нормативна уредба, като се гарантира тяхната конфиденциалност.
НОИ. Но защо чак сега е представен болничния?
Направете това което Ви съветва Marpan.
Добре, тя ли следва да подаде нещо?
Здравейте, Молбата ми е по въпрос, който прилича на горния,/ не и в него не се ориентирам/ - защо в приложение 7?
Имам майка за която е подадено прил 10 за 50% от майчинството. Ползвала го е  9 месеца. Преди това е била безработна и предполагам , че сама е подала приложение 7 -нямам информация. После напуска по собствено желание. Ще започва работа на друго място. След 10 дни звъни - няма да започва работа. Иска да и се възстанови пълното обезщетение за майчинство до 2 години. Признавам тя ми е единствената майка с малки деца. От години.
По тази причина позвъних в НОИ - искат да подам корекция на данните в приложение 10. В т.22 да отбележа, че и е разрешен отпуск по чл. 164, ал.1. Обаче, тя е с прекратен ТД - какъв отпуск?
Моля Ви за помощ.
Може ли да се изтеглят документите от Бярото по труда? Нои? и да се пусне нова заповед?
Здравейте, имам следния въпрос - не е подадено уведомление за прекратяване в 7 дневен срок. Лицето е регистрирано на борсата. подало е заповедта за прекратяване. Също и в НОИ.
Има ли шанс да мине с оригиналната дата? По електронен път. Мисля, че не , но да попитам все пак.
И друго - тук датата на прекратяване не може да се смени - съвети?
Благодаря за отговора.
Продължавам тема за да не се открива друга.

1. По старата тема - на база на данните от питащия / или липсата на такава / - явно не.

2. Новия въпрос: Закупен е имот преди регистрацията по ЗДДС. Има ли право лицето на ДК  за нотариалната такса за прехвърлянето? Според мен - да, тъй като е част от стойността на имота. Или греша?
Чл. 20. (1) Промяна в категорията по чл. 19 се извършва, когато предприятие за последните два отчетни периода престане да отговаря на два от трите показателя за съответната категория. Категорията се променя от началото на следващия (трети) отчетен период.