Обектът е бензиностанция. Клиентът желае да зарежда горива на определената цена за литър гориво, в края на всеки месец да се пише освен фактурата за зареденото гориво и още едно кредитно известие за отстъпка, плащането ще е по банкова сметка. Досега с клиентите предварително се договаряме и в момента на зареждане се прави и отстъпка от цената. Допустимо ли е така постоянно да се коригира с кр.известие при възможността системата да прави отстъпка и оборота да се отчита точно, а не веднъж да се повишава и после да се коригира?
И при мен тази справка за надвнесени суми не се вижда, добре че на 28.02.2014 си ги отпечатах.. и знам колко са надвнесени.. но дали все още е така, не се разбира.. Има ли бланка на заявлението за прехвърляне на надвнесените сума по единната сметка  или е свободен текст? на гишетата в НАП ли се подава?
вече пак е в сила , и вединг автоматите трябва да имат връзка с нап
Няма за какво да се запознавам с него, няма никакъв смисъл, ако целта беше да се облекчат фирмите или книжата, да го бяха намалили с 1% това ддс, а не да се чудят какви още НОВОСТИ да въвеждат. Кога ще бъдем като в др.държави от ЕС, да не се сменят ежегодно или постоянно законите и правилниците, та да се работи спокойно, не постоянно да следим да не излезе някоя промяна , та да отнесем някоя глоба..  :no: :blink: :hmmm:

Ако имам такива доставчици или ще си им плащам в текущия месец, (та тарикатите да не могат да ползват тази простотия) или ще ги игнорирам като доставчици. Добре, че контрагентите ми не отговарят на условията за оборот  ;D ;D ;D
Толкова много усложнения, само за едно отлагане на ддс, протоколи, сч.статии има ли смисъл??? :no: Кой доставчик има интерес да не му се плаща стоката или услугата или да се плаща много много късно?
Товарен автомобил, закупен 2003 г. ползван ДК при покупката, използван в дейността на фирмата , напълно амортизиран, отписан от общината и от кат, сега ще го продаваме на друга фирма (не на фирма за отпадъци), трябва да начислим ддс, но върху каква сума, върху договорена цена или ? не трябва да се прави корекция на ползвания дк?

С декларацията по чл.88 се прави корекция на размера на авансовите вноски, а не на прогнозната печалба. Само при новоучредени дружества и такива в резултат на преобразуване има такова деклариране.
Така че, може да си изчислите колко ще е годишния размер на данъка и като разлика да го декларирате  до 15 декември.
 Кик инфо ще правят калкулатор, нека го изчакаме, а и имаме време.


Как 15 декември ние сме на 3 месечни ав. вноски и за третото трим внасяме до 15.10. за 4-то не внасяме??
Подадена декл. за прогнозна печалба за 2013 - 7000 лв. (толкова беше е печалбата за 2012). Към края на м.08/2013 изчислявам, че печалбата е около 15 хил. Смятам, сега през м.09 да подам декларация за увеличаване на ав.вноски, но пресмятах, че ако декларирам 15 хил. а печалбата в последствие излезе към края на 2013 напр.18 хил. ще има наказателни лихви, защото първите 2 вноски са направени при прогнозна печалба от 7000 лв. Или нещо неправилно смятам? Ав.вноски ще станат =262.50+262.50+562.50 или общо 1087.50 лв. А данъка при 18000 лв. печалба е 2003.40 лв. Пропуснах да напиша че фирмата е ЕТ, печалбата много зависи от оборота, а последните 2 месеца доста се повиши, но за следвашите не се знае..
А тук правилно ли изчислявам?? :hmmm:
Нищо не пречи авансовата вноска да се декларира 0 и до 15-ти декември да се изчисли резултата от януари до ноември, като прибавим прогнозите за декември, то тогава ще можем да внесем авансовия данък само на една вноска. А и изчисленията ще са по-точни.


нещо такова ли предлагате  http://alexanderbtodorov.wordpress.com/2013/02/07/advance-tax/
Не е бил само при мен проблема от вчера системата не работела, колегите работели по отстраняването, да съм пратела имейл да поправели нещата, но аз от снощи все пробвам искам да им акопирам и изпратя всички откази, но системата изобщо не позволяваше да се влезе дори, след няколко минути всичко ми възприе, без корекции на егн
От снощи не успявам да подам справката за горивата 7 или 8 отказа, тази сутрин също 1 отказ, ЕГН не съответствали, веднъж на шофьора, веднъж приел гориво, предал горивото, или пък на тримата, а всичко е коректно?
РАли да разбирам, че вие сте посредници. При получаване подавате ЕДП - ЗЛ получател е вашата фирма, а местоназначение обекта на третата фирма, превозвач е вашата фирма, а предал гориво и получил горивото кого пишеш? при ЕДД за продажба получател ЗЛ пишеш втората фирма, а местоназначение, обекта на третата  фирма, превозвач пак вашата фирма, а предал получил гориво, кои ФЛ пишеш?
РАЛИ и аз така мисля и така е логично, но... не всичко е така както изглежда , затова исках да споделя и с други.. а по горе от написаното "на червено" ме притесни.. :blush:
Ако тази част, която продавате на дребно от количеството на едро не я "вкарате" в ЕСФП, ще излезе че продавате гориво без да го имате, тоест ще светне в червено един момент. А с ЕДП сте ангажирани в системата, че сте го получили и следва да има по нататък инфо къде отива.   
Не разбирам ,как така ангажирани сме с ЕДП, то това всички които имат ведомствени бензиностанции, земеделци.. и други, които подават само ЕДП, остават ангажирани с него, нали все пак тези горива ги изразходват?
"2. подава ЕДД за промяна на местоназначение спрямо посочено в еАДД/EАД или предходно ЕДД с изключение на случаите, когато горивото отива в обект с ЕСФП и няма смяна на собственост;"
А то нашето гориво отива точно с обект с ЕСФП, така че според мен чрез ЕСФП се освобождаваме от него, а не подавам нищо с КЕП.
Моля споделете, има ли и други такива казуси сложни, като моя?
В протокола решение на общо събрание на ЕООД записано само трите имена на едноличния собственик (без ЕГН) ще го впишат ли?
ПОДАВАНЕ НА ДАННИ В НАП ЗА ДОСТАВЕНИТЕ/ПОЛУЧЕНИТЕ КОЛИЧЕСТВА ТЕЧНИ ГОРИВА
Чл. 59а. (1) Лицата по чл. 118, ал. 7, 8, ал. 9, т. 1 и ал. 10 ЗДДС подават в НАП данни чрез електронен документ за доставка (ЕДД) – приложение № 22, или електронен документ за получаване (ЕДП) – приложение № 23, за доставката и движението на доставените/получените количества течни горива, както и за промяната в тях, отнасяща се до цялото количество гориво или до част от него, в случаите, когато данните не са декларирани с електронен акцизен данъчен документ (еАДД)/единен административен документ (ЕАД) и са задължителни за подаване съгласно наредбата. Всеки ЕДД, ЕДП, както и подадените данни за доставени количества горива по документ, въведени ръчно през ЕСФП, съдържат задължително номер на еАДД/ЕАД.
(2) Лице по ал. 1 – доставчик по доставка на течни горива, подава ЕДД съгласно приложение № 22 при продажба на гориво.
(3) Лице по ал. 1 – получател по доставка на течни горива:
1. подава ЕДП съгласно приложение № 23 за потвърждаване на полученото гориво с изключение на случаите, когато горивото се доставя в обект с ЕСФП;
2. подава ЕДД за промяна на местоназначение спрямо посочено в еАДД/EАД или предходно ЕДД с изключение на случаите, когато горивото отива в обект с ЕСФП и няма смяна на собственост;
3. подава ЕДД за престой на горивото повече от 24 часа;
4. подава ЕДД за промяна в превоза (превозвач, транспортно средство и/или водач), посочен в еАДД/ЕАД или предходен ЕДД.


Не разбрах какво искате да кажете с това "на червено", трябва или не да подавам ЕДД за промяна на местоназначението, при условие че отива с обект с ЕСФП на същата фирма?
Продаваме течно горива на дребно в обект с ЕСПФ и на едро което не е през ЕСФП. Когато получим гориво за на едро подавам ЕДП за доставката, ако продадем на едро съответно ЕДД за продажба. Но се налага от количество получено за продажба на едро да продаваме в обекта на дребно с ЕСФП. Трябва ли да подавам ЕДД за промяна на местоназначение?
Според мен трябва да подавате веднъж за полученото и веднъж за продаденото виж, въпрос 14 от въпроси и отговори на НАП