Пенсионер по граждански договор - какво попъва в ГДД ?
Здравейте ! Не съм се занимавала със ЗП, а ще ми се наложи от тази година , затова искам да Ви питам има ли някаква литература- наръчник или нещо подобно което мога да си купя да прочета основни принципи при воденето , за приключване и такива неща .
Благодаря !
АБСОЛЮТНО ДА ! Но все пак трябва да попълня ГДД на човека, затова ще облагам каквото имам ....
НАИСТИНА Е ГОЛЯМА КАША ! ПРИСПАДАМ 25% нпр И ОБЛАГАМ СУМАТА И КАКВОТО СТАНЕ . ДРУГ НАЧИН НЯМА
Така значи явно аз съм в грешка , защото доходът му за годината разделен на 12 идва по-малко от мин.раб .заплата, затова не внася Здравни Осигуровки. Тогава с данък коя сума се облага ???
Да има служебна бележка издадена от възложителя, където пише че е декларирало че е СОЛ и е  вписан реализирания за годината доход. Здравни ми каза , че не е внасяло, утре ще го питам отново лицето да ми разясни ситуацията, защото днес се запознах със случая и се учудих точно за здравните. Ако има още информация ще пиша пак !
Дадоха ми да попълня ГДД на пенсионер-застрахователен агент на граждански договор. Но не са внасяни ЗО, а според мен е трябвало или се бъркам ??? Доходът, реализиран  през годината е 1300 лв. След като няма здравни 1300 ли да облагам с данък ?