Здравейте колеги,
Имаме следния казус - ползвател на услуга "личен асистент" три поредни месеца е получил сума от НОИ за чужда помощ (чл.103 от КСО) и услугата личен асистент. Ползателят не може да ползва две социални услуги едновременно.  Агенция социално подпомагане са удържали от превода към общината сумата по чл.103 от КСО.  Ползвателят на услугата възстановява получената сума  (по чл.103 от КСО) по сметка на общината.  Какви счетоводни операции е правилно да се вземат за върнатата сума от ползвателя на услугата?
Много ви Благодаря!
Извинявам се за елементарните въпроси!  Но съм работила фирмено счетоводство и това ме обърква.
Здравейте и аз работя от една година в бюджетно предприятие.  Имам счетоводно образование, но ми е много трудно да разбера някои счетоводни записвания. Трудно съпоставям СБП и ЕБК.
Не мога да разбера кога се пише "-" и "+" в параграфите на ЕБК.  Сметките и параграфи при бюджетни трансфери и фнансиране на бюджетно салдо , които се ползват.  От МФ съм си изтеглила, доста материали,  но ми е трудно. Може ли, да ми препоръчате образователни материали по темата.  Имам желание да работя с разбиране, а не да се връщам и да гледам записи на колеги.
Благодаря за отговора за сметка 6276 приложената към нея дейност и параграф.  Но не знам,       
 какво  значи съкращение ПРБ.