Да, с Г2. ( с Г1 пак ще стане, но Г2 си е специално за отчетите)

Ако търговецът, съставителя на ГФО или адвокат с пълномощно нямат ел. подпис - на място в териториалното поделение на Търговския регистър.
Съгласно чл. 38, ал. 4, посочените дружества имат възможност да не публикуват ОПР и доклад за дейността.

В тази разпоредба нищо не се казва за баланса и приложението, обаче.
Тях си ги публикувате!
Казвате, че съдружникът напуска ООД-то, като продава своя дял. От това следва, че дружеството нищо не дължи на напускащия съдружник (по отношение на прекратяване членството му).
Купувачът дължи на продавача свободно договорената м/у тях цена на дружествените дялове.

Ако съдружникът напуска по свое желание (без никой да поеме неговия дял), то тогава процедурата е по реда на чл. 125, ал. 2 и 3 от ТЗ, в този случай дружеството дължи на напускащия съдружник стойността на дяловото му участие в определен размер (изчислен по счетоводен баланс към края на месеца, през който е настъпило прекратяването).
Тук ще откриете отговор на въпроса си.  :good:
чл. 116. ЗЗД Давността се прекъсва:
а) с признаване на вземането от длъжника;
Чл. 117. ЗЗД От прекъсването на давността почва да тече нова давност.


Това означава, че от 03.02.2017 г. започва да тече нова 5-годишна давност.
   Здравейте ,фирма ЕООД има заем от физическо лице в размер на 50000.00 лв,всеки месец по банков път се внасят лихви въз основа на договор за заем ,до сега не е подавана декл.55 ал1  и декл.по чл.73 .Моля отговорете ми кой е задължен да подава декларации за  приходи от лихви ,има ли норм.признати разходи ?
Доходите от лихви по чл. 35, т. 3 ЗДФЛ, се облагат авансово по реда на чл. 44а ЗДДФЛ, когато платеца на доходите е предприятие (както е във вашият случай).
Няма нормативно признати разходи. Облагаемият доход (сумата на лихвите) се умножава по ставката от 10%. Данъкът се определя и удържа от платеца на дохода при изплащането му.
На основание чл. 65, ал. 12 ЗДДФЛ, данъкът, който предприятието е задължено да удържа по чл. 44а, се внася в срок до края на месеца, следващ тримесечието на придобиване на дохода.
Декларацията по чл. 55, ал. 1 се подава в сроковете за внасяне на дължимите данъци.
Платецът на дохода, издава за изплатените доходи и удържания данък служебна бележка по образец.
Предприятието е длъжно да предостави справка по чл. 73 ЗДДФЛ за изплатените доходи от лихви в срок до 30 април на годината, следваща годината на изплащането на доходите.
Да, прави сте. За глобите важеше следното правило:
1 г. давност - за налагане на наказанието
2 г. давност - за изпълнение на наложено наказание
ЗК не публикуват отчетите си в ЕТР, а в някое от икономическите издания/интернет, имащи подобна възможност (чл. 38, ал. 3 ЗСч).
Всички решения на едноличния собственик на капитала се вземат само и единствено от него. Протоколът се подписва от него.
ГФО се подписва от представляващият дружеството. Тази информация можете да извлечете от ЕТР, ако нямате представа кой го представлява.
Вижте в т. 11 Начин на представляване
Би трябвало да има назначен и управител.
В т. 11 може да бъде посочено Заедно и поотделно с назначения прокурист.
Т.е. може да  подпише само управителя, може и заедно с прокуриста.
За публикуване на ГФО 2015 г. срокът не изтича ли през 2018 г.?
Отчетът е трябвало да бъде подаден до 30.06.2016 г., срокът започва да тече от този момент до 30.06.2018 г... или аз бъркам?
По тази логика, за ГФО 2016 още не е започнал да тече този 2 г. срок (както е логично да бъде)
Точно! И това решение може да се вземе по всяко време на годината, доколкото ми е известно.
чл. 38, ал. 5 от ЗСч
Скрит текст :

Т.е. ако сте някое от гореизброените дружества (АД, КДА, ООД (средно или голямо предприятие), предприятие от обществен интерес), трябва да включите в протокола информация относно разпределение на печалбата или покриване на загуба.

Ако сте микро/малко предприятие, не е необходимо включването на тези точки.
Решението на Общото събрание по чл. чл.137 ал.1 т.5 от ТЗ освобождава управителя от отговорност за причинените вреди на самото дружество, за което той носи имуществена отговорност (чл. 145 ТЗ).

Отговорността на управителя по ДОПК и по НК е друго нещо.
За малко предприятие - ДА, задължително е  :good:
Аз ще се включа с мнение по въпроса с “признаването на вземане за лихви по издадените фактури“:
Фактурите за лихви са издадени от кредитора. За да се прекъсне давността и да започне нова, признание за вземането трябва да направи длъжника по заема.
56
Новини » Re:
04.07.2016, 11:09
Не ставало въпрос за пускане на Заявления за регистрация по ДДС, ами за “Пенчо“ и “Гошо“, които пускали искови молби, без да имат нужната квалификация...
Тези вече се подиграват. Ако искаха  “Пенчо“ и “Гошо“ да не пускат искови молби, тогава да бяха написали в Закона си, че представителството пред СЪД ще се осъществява само с адвокат (което също не подкрепям!).
Гражданския процесуален кодекс, обаче, дава право на всеки сам да си напише исковата молба. Ако иска даже, може сам да се представлява и пред въззивната инстанция.

Чл. 28. (1) Дееспособните физически лица извършват съдопроизводствените действия лично.
Чл. 30. (1) Юридическите лица се представляват пред съдилищата от лицата, които ги представляват по закон или според устройствените им правила.


Представителството е лично, освен ако не бъде упълномощено друго лице (родител, настойник, адвокат, юрист или др. предвидено от закона лице)

Там - в ГПК, е отбелязано също, че единствено касационната жалба (представителството пред най-висшата инстанция) трябва да се приподписва от адвокат/юрисконсулт.

Получава се противоречие в различните закони и други нормативни актове...
И как постоянно се опитват да ни убедят, че не сме разбрали какво са написали в новите си текстове!!! Потресена съм!
57
Новини » Re:
29.06.2016, 08:26
Замислям се кой ще дава данъчни, осигурителни и т.н. консултации и съвети на адвоктите, които от своя страна да консултират клиентите си.....  :hmmm:

 :good:
Това “нещо“ счетоводството се превръща в тотална хамалогия...
58
Новини » Re:
28.06.2016, 17:17
Колеги, при това положение какво ще се случи с длъжността „данъчен консултант“?
Да не би адвокатите сега да искат да си я присвоят и само те да я практикуват? Ами одиторите? Д.е.с.? Все пак ние нямаме право да даваме данъчни, осигурителни и т.н. консултации.  :smile1:
Започва голяма лудница... Това е невъзможно за изпълнение.
Точно така. Но могат да запорират дружествените ви дялове като съдружник в дружеството.
В чл. 108 са посочени основанията за доброволна дерегистрация.
А с този израз “налага се“, който използвахте в запитването, останах с впечатление, че дерегистрацията ви, спорад вас, е задължителна (чл. 107), а не доброволна (чл. 108) поради това, че има промяна в собствеността на дружеството.
Да, разбира се, можете да преминете към дерегистрация по избор след като са изпълнени условията по чл. 108.