Направи ли ви впечатление, че след като излезне, че е приета и тръгнем да я разпечатваме не излиза нито заглавна страница(както преди) нито входящ номер от НАП?
След справка с НАП ми казаха, че вече така ще изглежда декларацията и няма да има входящ номер на нея, а само на протокола.
Направи ли ви впечатление, че след като излезне, че е приета и тръгнем да я разпечатваме не излиза нито заглавна страница(както преди) нито входящ номер от НАП?
Здравейте, искам да попитам и Вас за нещо странно в справката на задълженията на физически лица собственици на фирми и самоосигуряващи се. При мен са изчезнали главниците на задълженията за ДОО, ЗО и ДЗПО за 2014г. останали са само лихвите, а задълженията от преди 2014г. си стоят там(става въпрос за 4 лица). Обаждах се и в НАП, да им кажа за проблема, а те казаха, че нямат такъв проблем с новата страница и искам да видя дали само при мен е така.
Здравейте, преди 2 месеца заверих една такава книжка, като попълних единствено работните дни, осигурителния доход, и колона 5-процента. След като отидодох да ми я заверят, от НОИ си попълниха колона 7.
моят случей е подобен! детето ми става 2 год. на 16,05,2015г ако си взема отпуската слет това която ще бъде до средата на юли, а детето ще почне ясла септември имам ли право на някаква отпуска  докато почне ясла
според мен можете да ползвате неплатена отпуска по чл.167а от КТ
Неплатен отпуск за отглеждане на дете до 8-годишна възраст


Чл. 167а. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 7 от 2012 г.) След използването на отпуските по чл. 164, ал. 1 и чл. 165, ал. 1 всеки от родителите (осиновителите), ако работят по трудово правоотношение и детето не е настанено в заведение на пълна държавна издръжка, при поискване има право да ползва неплатен отпуск в размер 6 месеца за отглеждане на дете до навършване на 8-годишна възраст. Всеки от родителите (осиновителите) може да ползва до 5 месеца от отпуска на другия родител (осиновител) с негово съгласие.
(6) Отпускът по ал. 1 може да се ползва наведнъж или на части. Когато се ползва на части, продължителността му не може да бъде по-малка от 5 работни дни.

(7) Лицето, което иска да ползва отпуск по ал. 1, трябва да уведоми за това работодателя си най-малко 10 работни дни предварително.

(8) Времето, през което се ползва отпускът по ал. 1, се признава за трудов стаж
Искам да Ви попитам и аз, имаме заем от собственика към ЕООД сключен през 2010г., за този заем се дължат и лихви, през годините заема се е увеличавал и намалявал и през 2014г. е останала малка част от него. Интересуват ме лихвите по заема през годините. Споделиха ми, че лихвите, които ще отпишем поради изтекла давност от 2010г. и 2011г., веднъж ще отидат в приход, но в същото време ще отидат и в намаление в клекта 8070 на ГДД, чл.42 ал.4, но нещо не ми е ясно защо и как. Искам да поясна, че начислените лихвите за отделните години отиват в увеличение на ФР в клекта 7060, защото не са изплатени.
Благодаря предварително за отговорите
Промяната засяга:
•  два вида доходи:

-        доходите от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на недвижимо имущество;

-        възнаграждения по договори за управление и контрол.
в полза на физически и юридически лица, местни на държава - членка на Европейския съюз (ЕС),
•начислени/изплатени от 01. 01 до 31. 12. 2014 г., т.е. в годишен размер, а не само за четвъртото тримесечие на годината.
Извинявам се, аз разбрах въпроса на ditzve по друг начин..
Според мен без увеличаване на ФР не може да се мине...поне аз така мисля  :blink:
Здравейте,
искам да Ви попитам дали е възможно предоставен заем от собственика на ЕООД, за който са се начислявали лихви и сега е останала малка част от него да се трансформира в доп.парични вноски по чл. 134 от ТЗ. Лихва върху парите повече не се начислява, а досегашната лихва се опрощава. Важно правило за доп.парични вноски е фирмата да е на загуба и тя е такава.
Благодаря предварително за мненията.
Трябва да се подадат декларации 1 и 6 с редовни данни само за сумата на увеличението над декларираното възнаграждение, без код корекции, защото те се използват при намаляването на декларираните суми.
Здравейте,искам да попитам
подава ли се уведомление по чл.62 след като изтече договора.когато лицето е назначено по чл. 68 ал.1т1във връзка с чл.70 /1/от КТ.
Натъкнах се на това и мисля .че не е редно.
Благодаря предварително!
Успешен ден
Ние прекратяваме срочния договор, когато изтече срока, защото в системата на НАП той седи като срочен и за самия служител е по-добре да се промени на безсрочен, като се прекрати срочния и се подаде ново уведомление за безсрочен, макар в кодекса да се казва:
 Чл. 69. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна
Благодаря Ви. Но осигуровките и данъка м. декември ли превеждам.
Така го разбирам от отговора Ви, а декларациите да подам м. януари.
Ще подадете декларациите до 25-число на месец януари и в същият срок ще платите осигуровките и данъка!
Здравейте, колеги!
Имам вземания и едно задължение от 2000 лв.с изтекъл давностен срок през 2007 и 2008 г.Може ли да ги отпиша през 2014 г.Данъчно признати ли са ,или ще трябва  да преобразувам резултата?
Аз мисля, че мога(609/411) и (401/709)и са данъчно признати, но искам мнение и от Вас.
Благодаря, предварително!
Оптисвай без да се притесняваш, само опиши по кои фактури  :wink1:
Май единственото, което могат да направят е да го накарат да плати лихва за невнесено ДДС за една година назад на 20лв мисля, че си заслужава да го направя така.
Вариант ІІ - да отиде в кошчето за отпадъци
Вариант ІІІ- да влезне в дневник за покупките в м.11 като му промените дата на дата от м.11
Вариант ІV - да влезне в дневник за покупките в м.11 с оригиналната си дата
Интересува ме по Вариант 4 ако го направя, какво може да се случи?
Сумата е малка 20лв ДДС и мисля да избера или Вариант 2 или 3 :)
Здравейте, какво може да се направи с КИ от 09.2013г.,за малка сума получено СЕГА. Единственият вариант, за който се сещам аз е да си отиде на разход, с който ще намаля финансовия резултат и ДДС-то да отиде в колона 9 сделки и внос без право на данъчен кредит? Знам, че не е законосъобразно, но....
Здравейте, по първия проблем с ИЕ трябва да си инсталирате версия 8 или 8.1, service pack 3 и джава. Аз имах много големи проблеми с джавата за XP, защото вече не се поддържа от Microsoft ии беше доста занимавка и задължително ще ви трябва помощ от някой, който повече разбира. :wink1:
Здравейте,
искам да Ви попитам на базата, на какъв документ изписвате материали и стоки от склада по отделни поръчки? Фирмата е малка с 10 човека персонал и се занамава с производство на светещи табла и техният монтаж. Чудя се между искане за отпускане на материали от склада и отчета за вложени материали или ако използвате други форми на документи моля да ги споделите?
Благодаря предварително