А тези договори за управление и контрол не се ли  регистрират по чл.62 от КТ в НАП и Агенция по вписванията когато има начислено възнаграждение ? До НАП в такъв случай трябва ли да се подаде някаква декларация за започване на осигуряване ?
Здравейте, предстои ни да регистрираме новосъздадена фирма по ДДС по собствено желание чрез ел.подпис.Фирмата ще купува сглобяеми легла и секции   от еврозоната и ще ги продава в тук в България. Въпросът ми е в заявлението за регистрация по ДДС коя отметка да посочим по чл.100 ал.1 или чл.100 ал.2 ?Само декл.по чл. 176 а, ал. 1 от ЗДДС ли трябва да се прикачи към заявлението ? Раздел Г: Акредитиран представител трябва да остане празно,защото подписа е на фирмата или се бъркам ? Благодаря
Здравейте, имаме сключен ГД за изготвяне  дизайн на сайт 1000лв ,който дизайн беше извършен м.декември 2014г .Плащането по него е направено на 29,05,2015г .Какъв период да подам в декларация 1 и 6 ?
Здравейте, фирма има няколко работника на ГД и въпроса ми е трябва ли да има сключен договор с трудова медицина ? Хората извършват административна работа , няма други назначени хора.
Благодаря ,на всички включили се. Видях къде греша в попълването на декл.1 и само да вметна за да стане ясно и на други който ще се сблъскат с такув казус,че през фирмата си минава разхода от 1000лв и не подавам никаква декл.1,  ... човека е  СОЛ и работи при нас на ГД ,получава си парите и аз му помагам с попълване и подаване чрез ПИК  на личната му декл.1 .Пуснах  темата за да се обедя на 100%,че погрешно попълвам кл.31 и 31А в декларацията,то не че е болка за умиране ама все пак :D
Съгласен съм  :good: с казаното, обаче за да ме разберете  просто трябва да направите едно СОЛ с програмката на НАП  . Аз изготвям и пускам в НАП личната декл.1 на едно СОЛ като посочвам  данъка и всичко си е ОК.Естествено, че този данък не се включва  като текущо задължение ... данъка го начислявам с декл.55.Единствено ме човърка тази пуста кл.31 :D   

Данъка или въпросната кл.31А трябва да се впише  в  декл.1 т.е в самия ел.файл който се изпраща към НАП ...без да се посочи този данък  декларацията е некоректна !  С начисляването -декл.чл.55.Питането ми беше свързано с кл.31 и кл.34 коя сума да се посочи с нормативно признатите разходи или без тях ?
Защо трябва да попълни в случая кл.31 ?

Защото заедно с осигуровките си плаща и  авансовия данък,а за да се обяви в декл.1 попълвам кл.31А (начислен месечен данък)  след което програмата на НАП иска да се попълни и кл.31 . Там попълвам сумата от 600 лв в конкретния случай , но не към сигурен че е така ?
Здравейте, СОЛ получава доход от 1000 лв и има нормативно признати разходи от 40%... в клетка 31 от декларация 1(начислен месечен облагаем доход по чл.24 от ЗДДФЛ) каква сума трябва да се запише ? 1000 лв или 600 лв ...както и нетното възнаграждение в кл.34 -1000 лв минус осигуровките или 600 лв без осигуровки ?
Имаме сключен договор със самоосигуряващ се(ГД) и искам помогна на въпросното самоосигуряващо се лице  с подаването на неговата декларация 1 . В сайта на НАП има някаква сложна програмка за декларациите... тя ще му свърши ли работа ?
Здравейте,имам нужда от малко помощ...

Фирмата ни има назначено лице по ГД което е самоосигуряващо се за всички рискове и понеже незнае как да си направи декларация 1 за месеца питането ми е може ли фирмата ни да му я подаде  ?  Как става изобщо номера с тази декларация 1 .. материята не ми е позната изобщо :) Благодаря
В крайна сметка трябва ли да се посочи в ОПР отразяването на този РА от 2012г през 2014 г  ?  :smile1:
РА не е платен .Има плащане на ДДС само  през 2012г.
Здравейте, фирмата ни има издаден РА от 2012 г който никога не е осчетоводяван от предишния счетоводител до сега ! Искам да го осчетоводя през 2014г, но ме интересува главницата и лихвите който се отнасят за ДДС,КД,СО дали да ги включа в ОПР ? В баланса ще ги посоча, обаче в ОПР несъм сигурен  дали трябва  както и в данъчната декларация в преобразуване на счетоводния резултат?
Здравейте,през 2014 г имаме отписване на вземане в размер на 340 000 лв. Възможно ли е част от тази сума да се даде в Приходи за бъдещи периоди и през 2014 г да се отчетат за данъчни цели например 200 000 лв ?
Здравейте, работил съм в Люксембург през 2013 и 2014г по ТД и искам да си взема данъка тук в България. Моля кажете какво трябва да се направи за да се случи това ? Имам фишове за заплата и бележка за данъка !
Здравейте, въпроса ми е следния...Имаме лице което работи на втори ТД при нас и е излязло в неплатен отпуск без зачитане на стаж ! По основния ТД също работи при същия работодател и му се начисляват всички осигуровки. Въпроса ми е как да подам декларация 1 по втория ТД ? Счет.програма не му начислява ЗО и от НАП я отхвърля. Това лице трябва ли изобщо да се подава в декл.1 ? Благодаря
Здравейте, въпроса ми е следния... Лице с осигуряване през 2005 , 2006 г по ДУК и като самоосигуряващо се едновременно, как да попълня осигурителната книжка? Освен на отделни странички за една и съща година невиждам как ?