Здравейте,

какви документи би следвало да издава адвокат при извършване на своята дейност - договор за правна помощ или фактури?
Здравейте, при липсващи касови бонове по фактурите от мобилните оператори как ги отразявате в счетоводството- като неплатени ли? Питам, защото за 2014г имам над 2хил лв, които са без касов бон.
Никой ли не е подавал скоро такъв протокол?
Здраавейте,

при дерегистрация на по желание на  фирмата сме предали протокол - опис по чл.111 от ЗДДС към 20.01.2015г. Съответно дерегистрацията ни е от 29.01.2015г. При съставяне на последните дневници за покупки и продажби и съответно справка - декларацията възникнаха следните въпроси:

1. За периода 20.01.2015-29.01.2015г има движение на материалите и се чудя дали следва да се състави нов протокол - опис и той да се включи в дневника за продажби за последният данъчен период или да остане този, който е предаден при проверката за дерегистрация?
2. В кои колони би следвало да се отрази протокол - описа по чл.111 от ЗДДС в дневника за продажбите (намерих становище на НАП за протоколите по чл.117, но не и за тези по чл.111 от ЗДДС)?
3. В кои клетки в справка - декларацията следва да се отрази този протокол?

Регистриран е, много благодаря.
Здравейте,

във връзка с извършен транспорт от нас получихме фактура за ферибот от румънска фирма. Фактура е без начислено ДДС. Би следвало да включа фактурата в дневника за покупки и да си самоначисля ддс нали?
Проблема е, че единствената фактура е тази за комисион, издадена от фирма С към фирма А за 100лв.
Фирма С, според собственика е издала фактура към клиент А за 900лв, но за това документ при мен няма как да достигне.
Фирма С не е хотела, той е някъде по веригата преди фирма А.
Уф, досега имаше още един такъв случай, но клиенет А си плащаше директно на фирма С и затова и собсвеника не е пуснал фактура и се чудя как да го отразя.
Моля за помощ по отношение на осчетоводяването на следният казус: Фирма А е тур оператор и тур.агент. Има клиент В, на когото посредничи за почивка, организирана от тур.агент С. Почивката е за 1000лв. и имам следните документи и плащания:

1. фактура за комисион издадена от фирма А, към фирма С  за 100лв. Пари не са получени по банков път.
2. Клиент В е заплатил 1000лв на фирма А по банков път.
3. Фирма А е заплатила на фирма С 900лв по банков път.

Освен фактурата за комисион няма други документи.