Охх, да!  :blush: Пропуснала съм да преизчисля и него за 4 работни дни!
Благодаря много за подсещането.
Благодаря ви за включването.
В т.16 съм посочила 4 дни в осигуряване и съответно в т.16.1 отработените дни също са 4. Осигурителния доход е минималния - 460лв.
Не съм сигурна само дали коректно съм попълнила начало на осигуряването в т.14 и в следствие на това да идва разминаването в дължимите суми - датата "27" е само в първото квадратче, а останалите четири са празни. Така ли трябва да е или числото "27" трябва да е разпределено в първите две квадратчета?
Здравейте, за да не отварям нова тема ще задам тук въпроса си:
Самоосигуряващо се лице (ЕООД) подава ОКД5 с начало на осигуряване 27 ноември. Съответно в декларация обр.1 в кл.14 посочих "27", като по моему, дните в осигуряване следва да са 4 и дължимите осигурителни вноски да са преизчислени за 4 дни. В данъчно-осигурителната сметка на лицето обаче, задълженията са за пълен месец. Не би ли трябвало да са само за четирите дни от ноември или се дължат за целия месец?
При мен се получи, но уточнявам че става въпрос за дерегистрирано по ДДС  дружество.
Дерегистрацията по ДДС е в края на март. При подаване на последната справка-декларация през април, счетоводителят не попълва кл.80 със сумата на ДДС за възстановяване. В началото на юли подадохме искане за прихващане на дължимия корпоративен данък за сметка на останалото ДДС за възстановяване. След проверка, НАП издадоха АПВ за прихващане на корпоративния данък.