Как се запълват декларации 1 и 6, ако сътрудникът е на договор за управление ?
 Какви документи и отчети трябва да се предоставят в НАП за човек,който работи на договор за управление ?
добър ден! Какви осигуровки и данъци трябва да удържим от човек, който е на договор за управление ? ( ДОО 7,5%, ДЗПО 2,2%, ЗО 3,2%, данък 10 %; с работодател - ДОО 9,8%, ДЗПО 2,8%, ТЗПБ 0,4%, ЗО 4,8% )???
благодаря.
По този начин мога да видя документи на друга компания или само нашите ?
Дясното копче на мишката не може да съхрани документа . Когато настискам на документа се появява Разрешение за сертификат и ПИН-код.
Добър ден ! Може ли да кажете как от търговския регистър да разпечатам документи от раздел " Основни обстоятелства" ? Благодаря !
Сътрудникът е на трудов договор. Трета категория труд. Минимален осигурителен доход по длъжността е 545 лв. В договора е посочена заплата - 420 лв. Сътрудникът е отработил 10 дни за месец. Колко трябва да получи на ръка ?

благодаря!
Добър ден ! Моля, помогнете 420 лв.- това е минималната работна заплата - тази сума ли трябва да начислим на сътрудника ? Или ние изплащаме на сътрудника 420 лв. минус данъчните такси ?
Сътрудникът е на трудов договор.Начин на плащане - на свършена работа. За месец той нищо не е заработил. Основно месечно възнаграждение - 140 лв. Трябва ли да се плащат (12.60%, 4.8%, 0.4%, 9.7%, 3.2%) и данък (10%)?
Добър ден!
Един служител работа по трудов договор. Но миналия месец той не е имал заплата. Ние сме длъжни да плащат данъци и вноски 12.60%, 4.8%, 0.4%, 9.7%, 3.2%, 10% ??? Както показват в декларацията 1?
Благодаря предварително.
Добър ден!
Кажете ми, моля, какъв вид осигурен поставени в декларацията 1 в параграф 12 за пенсионер по трудов договор.
Благодаря.
Здравейте! Кажете ми, моля, за изчисляването на Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради болест отнема средно брутно възнаграждение, който е бил оценен по време на 18-те календарни месеца, предхождащи месеца на настъпване на увреждане?
и официални приеми там? одобрена от регулаторните нормативни актове?
Здравей!
Кажи ми, където можете да видите примери за изчисляване на застрахователните премии в различни случаи: когато заплатата е по-малка или по-голяма от максималния осигурителен доход?
благодаря предварително.
Здравей! Моля, кажете ни: Дали законодателството на България, максималният размер на заплатата на служителя? Може заплатите да са по-високи от 2600 лв? Благодаря предварително!
Какъв вид отчети ГФО прикрепени към ГДД чл. 42?
т.е., в раздела "прикачени документи", който искате да прикачите файлове с ГФО?

Да, регистриран ГФО на сайта НСИ.