И според мен се полагат 13 дни платен отпуск за 2016 г.
През месец април не сте отработили половината от работните дни за месеца /имате 7, а те са 20/ и съответно не Ви се полага отпуск за този месец.
Пиши една молба за освобождаване по взаимно съгласие /чл.325, ал.1, т.1/ и в случай, че не е приета ;), да се смята за предизвестие /чл.326, ал.1 от КТ/.
"На 26.08 ме принудиха да поддам ново предизвестие, което да е с тази дата"???
"Чак вчера-10.09 си взех документите и подписах документа с тази дата"???
Честно да си призная, нещо се обърках в цялата ситуация!

На трудовата ви книжка и в заповедта за освобождаване, какви дати пише?
И двете твърдения не са верни.
Има право на обезщетение. То няма да е остатъка от старото, а само 4 месеца по около 150 лв. Тъй като регистрацията е закъсняла с един месец, периодът на обезщетението ще бъде намален със закъснението.

ПП Избягвам да коментирам имената на потребителите, но БГесъздаденаслед... много ме обижда. Ако беше МоятаБГкъщаепостараотАме рика, щях да отговоря още снощи и с повече обяснения.
Подкрепям това мнение!  :good:
Аз съм "За" сключването на трудов договор!

При гражданските договори изпълнителят сам решава кога, къде, какво и как да работи като единствено от значение е да постигне определен резултат и да го предаде на другата страна по договора.
За една година се полагат 5 дни отпуск. За 4 месеца - 1,67 =2 дни
чл. 446 ал. 3 от Граждански процесуален кодекс. Ако осъденото лице получава от 600 до 1200 лв. една втора част, ако е без деца, и една трета ако е с деца, които той издържа. Във вашия случай 375,00 лв.
Защитената част е 460 лв. - МРЗ.
Секвестируемата част е 290 лв.
290/2=145 лв. за превод към ЧСИ.

п.п. Задължително лицето да подпише декларация, че няма деца под 18 г., които да издържа!
 В уведомленията  по чл. 62  ал 5 от  КТ  не съществуват чл. 70 и чл.71 ,какво посочвате когато назначавате по чл. 70 и освобождавате по чл. 71 от КТ . Благодаря
Чл. 70 сам по себе си НЕ Е основание за сключване на договор.
Чл. 70 ВИНАГИ е във връзка с някой друг член и основанието е точно този друг член.

п.п. Много членове, много нещо! ;)
Още нещо  :blush:
При записване на стажа в трудовата книжка, времето което не се признава за трудов стаж се изважда от общия, нали така?
Да, изважда се и се описва времето на неплатения без стаж отзад в труд.книжка /не си спомням на коя страница/
Да!
Отговорете му, че след приспадане на дължимите данъци  и осигурителни вноски, чистата сума за получаване е под МРЗ за страната.
Придържайки се към ТР №2/2013 от 26.06.2015 г. на ВКС, абсолютната несеквестируема част е МРЗ за страната и не би следвало да правите удръжки върху трудовото му възнаграждение, които да превеждаме на ЧСИ.
Да, има право на пълен размер отпуск и по двата договора.
Трябва да подаде Декларация 7 до 25-то число на месеца, следващ месеца на възникване на задължението /в случая до 25 септември/. Щом от 15 август вече не е на работа, то в самата декларация ще посочи именно 15 август за начало на осигуряването.
Само, ако е неплатен с право на стаж.
Аз издавам заповед, с която упълномощавам .... да управлява служебните и наетите /ако има такива/ автомобили на фирмата. Даже не цитирам номер на МПС, защото постоянно ги сменят. Нямали сме проблеми при проверка на пътя. Тази заповед си стои в шофьорът, който управлява МПС-то.
И аз не съм съгласна с Вас и не желая да продължавам този спор! Лек ден!
http://qwerty1/6573-uvedomlenie-kym-nap-za-srochen-trudov-dogovor/
Срочният договор, както и всеки един друг договор, започва да тече от датата на постъпване на работа /първият работен ден/, а не от датата на подписване на самия договор.
Аз вчера получих това:

Уважаеми данъкоплатци,

Използвате ли публичен транспорт? Използвате ли пътищата и публични услуги като здравеопазването? Възползвате ли се от общественото образование? Тогава разбирате, че тези стоки и услуги изискват финансиране!
Желаем да направим плащането на данъци и осигурителни вноски възможно най-удобно за Вас. В тази връзка, бихме искали да Ви информираме за нашия сайт (www.nra.bg), където може да откриете повече информация относно данъците и задължителните осигурителни вноски.
Надяваме се да намерите сайта ни за полезен!
Бихме искали да Ви напомним също, че плащането на данъци и задължителни осигурителни вноски е граждански дълг. Данъците и осигурителните вноски са необходими за поддържането и финансирането на публично предоставени стоки и услуги за Вас и за всички други в Република България.

С уважение,
Александър Георгиев – заместник изпълнителен директор на НАП
Ако договорът Ви е със срок на изпитване, то най-безболезнено за фирмата е да Ви освободят по чл. 71, ал. 1 от КТ.

Прекратяване на договора със срок за изпитване

Чл. 71. (1) До изтичане на срока за изпитване страната, в чиято полза е уговорен, може да прекрати договора без предизвестие.