Здравейте, моля за Вашето компетентно мнение: Издадена е фактура, при която при пресмятането сумата за плащане е с 5 лв. по малко. Нашият клиент иска да му издадем Дебитно известие, но ако издадем ДИ ще увеличим ДДС- то а дефакто, промяна при него не трабва да има , а само в Сума за плащане. Моля за Вашия съвет
Здравейте, моля за разяснение от Ваша страна - ситуацията е следната: на 22.07 имаш ме проверка от НАП, икономическа полиция и РС пожарна безопасност във връзка с колонка за гориво, от която зареждат фирмените МПС-та. При проверката ни издадоха Протокол от НАП за извършена проверка и разпореждане от Пожарната за отстраняване на несъответствия с изисквания за пожарна безопасност и към него имаме срок от 1 месец. Ние сме изпратили уведомително писмо към Пожарната, че несъответствията са отстранени, та питането ми е : Към НАП трябва ли да имаме изпратено някакво писмо или нещо... При проверката ни казаха, че ако са им нужни други документи ще ги изискат по телефона, но на този етап нищо. Моля някой , който се е сблъсквал с подобна проверка да сподели как е процедира?
Здравейте, имам следното питане: какви документи са необходими за управлението на служебно МПС от работник, освен Пълномощно от Управителя на фирмата?
Здравейте, питането ми е следното. Закупихме багер, челен товарач и валяк., съответно ще имаме и назначен оператор за тях. Каква според вас е подходящата длъжност и може ли да е назначено едно лице?
Благодаря ВИ! Хубав и ползотворен ден!
Здравейте, питането ми е следното: Издадена е фактура през месец април с цени по - високи от уговорените. Сега разбираме за грешката и питането ми е следното, как да процедираме в конкретния случай- да издаден КИ с корекция на цените , но сме изпуснали срока за издаване на известие  :blush: :blink:?
Здравейте, моля за помощ по следния проблем -  фирма с дейност от 2010 г. има само шофьори, които се водят "шофьор, специален тежкотоварен автомобил" и това води до 3-та категория труд, но са се водили втора с тази длъжност,  а според мен трябва да са :  "шофьор, специален тежкотоварен автомобил, над 12 т." , тъй като карат камиони над 12 т.  и това предполага 2-ра категория. Та питането ми е какви корекции трябва да се извършат в НОИ?  и ще има ли санкции при положение, че са отбелязани 2-ра категория, осигуровки са плащани на втора, а просто кода им по НКПИД е за трета?
Благодаря на отзовалите се.
Здравейте, моля за помощ , че се обърках нещо! Получена е фактура за справочник, който е пряко свързан с дейността, тъй като по него се защитават цените, които предлагаме. Във фактурата е включена цената за справочника и доставката, общо 50.00 лв. Питането ми е общо ли да ги изпиша в 609 или с формирана цена с доставка или по отделно и 602?
Здравейте, моля за Вашето компетентно мнение по въпроса: Фирма, която се занимава с производствена дейност, от време на време продава на граждани от материалите , които използва за продукцията (инертни материали), та питането ми е според вас кой е най - правилния документ, който трябва да се издава за излизането на материалите? Товарителница, експедиционна бележка, стокова разписка(въпреки, че не се водят стоки) ?
Здравейте, искам малко яснота по следния казус: Трябва да бракуваме ДМА - автомобил, та питането ми е как стоят нещата. Автомобилът е закупен от частно лице с Договор за Покупко- продажба през 2012 г. .
Здравейте, искам Вашата помощ по следния казус: Служител, назначен на длъжност, оператор........ - 2-ра категория труд искаме да го назначим и като механик , гараж. Питане то ми е как е най - правилно да стане това - с ДС, като се посочи ,че съвместно ще изпълнява длъжността или допълнителен ТД? Моля за помощ !
Здравейте, казуса е следния: назначени 13 шофьора на длъжност : "Шофьо, специален тежкот. автомобил" трета категория труд, но те управляват камиони над 12 тона, т.е трябва да са втора категория труд и вече 5 години е така. Питането ми е как може да се направи корекция с предписани ли и ще подлежи ли на санкции фирмата?
Някой, някаква яснота?
Здравейте, имам питане относно "Справка за предоставени заеми у приходи от начислени лихви по институц. сектори през 2016 Г. "Та в справката има 3 колони: 1.- предоставени заеми към 31.12.2015, 2. предоставени заеми към 31.12.2016 г. и 3. -начислени приходи от лихви. Питането ми е за заем, за начисление лихви към заем, който е предоставен 2014 г. в този случай трябва ли в колона 3 да отбелзвам приходи от лихви?
Здравейте, имам нужда от помощ. Става въпрос за направени разходи за концесия за добив на инертни материали, която все още не функционира, не е подписан договор и вече 2 г. само правил разходи по нея. Питането ми е тези разходи как трябва да се приключат- това са разходи по договор за услуги, т.е. правене на проект и темподобни?