Майка ми почина април тази година на 52. Със стаж като учител в едно и също учебно заведение около 26г. Питането ми е дължи ли работодателя 6 или някакъв др размер заплати на наследниците, тъй като не е пенсионер към датата на смъртта
Здравейте! Ще съм благодарна на съвета Ви. Баща ми е самоосигуряващо се лице - земеделски производител. Внася осигуровки от началото на 2015г. Днес му дойде Решение за отпускане на лична пенсия с дата август от 2015г., тъй като имаше отказ, обжалвахме и т.н. Мога ли да пусна коригираща декларация 1 от 2015г. до сега и да му възстановят внесените осигуровки  за ДОО. През периода е ползвал болнични, може би ще трябва да ги върне или да си ги приспаднат ....Какво въобще следва да направя от тук нататък! Предварително благодаря!
Здравейте. Фирма се рег. по свое желание по ЗДДС, има закупен камион, за който ще упражни право да ползва ДДС. Прочетох че,приложение 2 се подава в 45 дни, но по спомен зная, че се подава само електронно. Никъде не прочетох как се подава. Бутончето в сайта не ми е активно за подаване на Прилижението. Моля някой да сподели опит!
Здравейте! Майка ми почина на скоро, има неизползван платен отпуск. Какво се случва с него. Аз мислех, че ще го изплатят на нас, наследниците, но работодателя й каза, че не е сигурен и трябва да провери!
С риск отново да ядосам някой от некомпетентност, счетоводител в МВР станция - държавен служител ли е и по- скоро какви са отдръжките върху заплатата му?
Моля ви, ако нямате отговор, касаещ въпроса, да не пишем излишно! Изключително мн харесвам кик инфо и уважавам всички вас! Не се заяждайте с мен и не превръщайте питането ми в селска вечрринка!
Питам вас, тъй като се чудя дали да ходя въобще на интервю. Чудя се, понеже на едни места чета за ниски заплати, на други зтранно високи.
Здравейте! Имам възможност да започна работа в почивна станция на МВР и се питам какъв е размера на заплатата на счетоводител, приблизително.