Здравейте! ЮЛНЦ в частна полза има приходи от членски внос - нестопанска дейност. През 2,3 год. организира ловен курс, таксата е силно занижена,  не очаква печалба, но тази дейност стопанска ли я тълкувате и ще следва ли отделно счет отчитане, опр и декларация по чл.92. Ако не се осчетоводи като стопанска дейност, каква е вероятността от проверка и на какви санкции подлежи? Колежката преди мен не го е тълкуване като стопанска дейност? И тук идва моето чудене, моля, за съвет!
Здравейте! Не откривам нищо по темата. Моля, за вашето компетентно мнение! Лице с телк 90% без чужда помощ (заешка уста) работи на основен трудов договор 8ч. При нас иска да започне на допълнителен трудов договор 4ч. Има ли ограничение колко часа да работи лице с телк, тоест само 8ч.? Мога ли да го назнача?
Здравейте! Може ли да ми потвърдите, ЮЛНЦ в обществена полза-ловно сдружение, организира курсове за лов на дивеч, който се заплаща от участниците. Това е търговска дейност за мен. Въпроса е, че за месец, два ще надвишат 50 хил., тогава трябва да се регистрират по Зддс. Права ли съм? Има ли нещо особено при регистрирани по Зддс юлнц?  Моля, за вашето мнение и съвети!
Благодаря Ви! Основанието по кой чл. трябва да бъде? Обърках се, поради мястото на услугата...
Здравейте! Българско юридическо лице регистрирано по ЗДДС извършва транспортна услуга за австрийска фирма с ват номер. Услугата е от град в България до град в България, тоест място на изпълнение е изцяло в България. Пуснали са фактура с нулева ставка. Правилно ли е това, предвид мястото на изпълнение?
Здравейте! СОЛ в майчинство до 410 дни до 10.01.2022г. вкл. Зная, че няма право на отпуск за отглеждане на дете до 2г. възраст. Ако на 11.01. започне работа по трудово право отношение, може ли, ако реши в даден момент да излезе в отпуск за отглеждане на дете до 2г. при новия работодател?
Да, за болничен няма да му бъде изплатен, но предвит това, че е самоосигуряващо се лице, мислех че и здравните права че му се прекъснат.
Здравейте! Самоосигуряващо се лице в ЕООД, без изплащане на труд. Декларирани са осигуровки, но не са плащани от 6 месеца. Питането ми е прекъснати ли са здравни права, лицето иска направление от личен лекар, според мен трябва да са прекъснати, но в НОИ излиза с непрекъснати. Моля за Вашие коментари....
Здравейте! Може ли някой да ми изпрати бланка на граждански договор за счетоводно обслужване.
Питането ми е, дали има изискване бабата/ бащата да са били на ТД определено време или може да са от 1 месец и да поемат майчинството за втората год?
Много моля за мнение?
Здравейте! Моля да кажете дали съм права. СОЛ, собственик на ЕТ, (заведение работещо в момента с трима души персонал), е в майчинство 410 дни, според мен може втората година да го прехвърли на съпруг, баба, дядо, които са на трудов дог. Моля някой да потвърди права ли съм и колко време бабата трябва да е била на ТД преди прехвърляне на майчинството? Благодаря, предварително! Успешна седмица на всички!
,
Проблема... при мен е, че човека не е назначен на сирв, този месец е изключение, управителя иска да му се заплати извънреден труд, но като направя тази отметка- сирв и дневни часове, няма промяна във фиша...
Общо са изработени156 ч. при месец 144ч. От тези 156ч. - има 10ч. на официален празник и тях си ги задавам, а тези 12 часа извънреден труд къде да ги задам?
Моля за помощ от колеги, които работят с микроинвест ТРЗ! Служител е положил извънреден труд през м.декември - 24 ч. , не откривам коя променлива трябва да избера в програмата.
Моля Ви за съвет!