Да, но в СИС не пише дали лицето е осигурено на друго основание, и затова се чудя дали е достатъчно, защото ако не е осигурено, тогава нали не се удържат осигуровки.
Здравейте, има ли някъде бланка на декларация към СИС - дали лицето е осигурено на друго основание, дали е инвалид, СОЛ и т.н.?
Здравейте, искам да попитам дали документите за обявяване в ТР за фирма, която не е извършвала дейност, трябва да имат печат на фирмата.
Също каква такса взимат адвокатите /ориентировъчно/ за публикуването на тази декларация - по чл.38, ал.9, т.2 от ЗС.
А в Д6 на СОЛ по ЕГН 13-ка за 2017г. трябва ли да се включат и ЗО като безработен?
А дохода, върху който се внасят ЗО като безработен, в коя колона трябва да се попълни?
Здравейте!
СОЛ, което се осигурява като собственик на ЕООД, не получава възнаграждение за личен труд, не е разпределило и дивидент през 2017г..
През 2017г. обаче получава доход по чл.35 от ЗДДФЛ - ваучер. В сл.бележка за получения доход няма удържан данък. В ГДД по чл.50 попълва приложение 6.
В Таблица 1, колона 4 на Справката попълних осигурителния доход по месеци, върху който са внасяни авансово вноски за ДОО и ДЗПО. Дохода по чл.35 от ЗДДФЛ не се попълва тук, нали?
В таблица 2, колона 4 пак осигурителния доход по месеци, върху който са внасяни авансово вноски за ЗО. В колона 5 попълних дохода по чл.35 от ЗДДФЛ.
Лицето има и внесени през годината ЗО по чл.40, ал.5 от ЗЗО като безработно. Тези вноски трябва ли да се посочат някъде? Не можах да намеря дали трябва.
Понеже няма други получени доходи, освен този ваучер, не се дължат осигурителни вноски за довнасяне, а само данък 10%, нали?
ЮЛНЦ - обществена полза има извършени разходи, но няма приходи за 2017г. Разходите ги е платил председателя с лични средства. През 2018г. има получено финансиране. По какъв начин могат да се заведат в касата на ЮЛНЦ, за да не излезне на червено в края на годината, а после председателя да си ги изтегли? Имам предвид нещо като временната финансова помощ в дружествата?
На футболистите от клуба са раздавани храна и вода по време на срещите. Държи ли се данък върху разходите за тях?
Трябва ли ЮЛНЦ /обществена полза/ да декларира някъде получените дарения?
Никакви данъци ли не се дължат?
А как може да се разбере дали ЮЛНЦ има регистрация в ДАНС? Има ли някакъв регистър?
33
Здравейте, искам да попитам дали одобреният бюджет трябва да се спазва или може да се изразходват и повече средства от предвидените. И в този случай нужно ли е ново одобрение - от ОС или управителния съвет? Вие как процедирате? Освен това може ли да се правят разходи, извън посочените пера в бюджета?
Благодаря! Силно се надявам да е правилно, понеже вече е минал срока за деклариране на осигуровките. Освен това с тази ведомост са изплатени и транспорт, такси за лекар и за разчертаване на граници. И върху тях няма удръжки.
На гърба на самото назначително писмо има ведомост. Когато са играли мача, председателят на клуба е попълнил имената, сумите и ги е изплатил без никакви удръжки. Моля някой, който води счетоводство на такъв клуб да каже по какъв начин трябва да се отчитат тези разходи.
36
ЮЛНЦ » Футболен клуб
23.11.2017, 15:19
Здравейте, имаме назначително писмо от БФС за главен съдия, асистент съдия - двама и делегат. Пише, че пътните разходи и съдийската такса се изплащат от ФК - домакин, т.е. от нашия футболен клуб. Трябва ли да удържаме осигуровки и данък за това?