Вероятно не съм се изразила правилно! Най редно е да се издават ф-ри за наем ежемесечно или годишно ... просто за 10г. ми идва много. И за това имах предвид, че ако се издава месечно примерно ф-ра за наем - 1000 лв., а разход от 100 000лв. възстановявам/управителя не иска да възстановява/. А от страната на стоителя ще има приход от 100 000 лв. и разход от 1000лв., т.е. ще внася. За това искат да се разберат по между си и двамата да са доволни.
Благодаря на всички. :smile1:
Ако имаме разход за ремонт за 100 000лв с ДДС и приход от наем за 100 000лв. с ДДС.
Ами такава уговорка искат да направят. Всичко е че не искат да платят ДДС.  :blink:
Наемателят извършва услуга по ремонт на имот, различен от наетия, така ли?

Наемателят наема имота, който ще ремонтира.
Договорката е следната: Наемателя прави ремонт на една сграда, а наемодателя му отдава част от имота. Като вземанията и задълженията ще се прихванат с протокол. Реално не мисля, че има проблем, но искам да получа и друго мнение различно от моето. :)
Благодаря!
Здравейте,
Мой клиент иска да издаде фактура за наем за 10години напред. Според вас редно ли е? Сумата е около 100 000лв  :blink:
Здравейте, някой наясно ли е как стой въпроса с пенсионер упражняващ занаятчийска професия? Кажете къде да чета, че вече тотално е обърках.  :blush: В момента въпросното лице има касов апарат и е назначена в фирма. От колежките около себе си "чула", че може без касов апарат и без да е назначена :blink: Искам да знам къде го пише това чудо ?
А гражданския договор важи ли за действителен стаж?
Здравейте,
Имам няколко колебания свързани с подписването на гфо, а те са следните:
Изискванията по закона при завършено образование "бакалавър" е трудов стаж 3 години, въпросът ми е счита ли се за стаж, ако лицето съставител е имал период, в който е бил болничен - общо заболяване. Благодаря.
Благодаря ви за бързите съвети :) хубав ден
И в двете фирми е на трудов договор. Общо взето иска да плаща по - малко осигуровки. Обясних му, че трябва да е на максимума, но пак не му харесва  :noexpression:  :blush:
Здравейте, мой клиент се осигурява в фирма на 4ч.като работник и на 4ч.в фирмата, в която е управител. Неговото желание е да измислим нещо, което да е 8 ч като работник, но не иска да е Сол в неговата фирма, за да не плаща  осигуровки  :noexpression: аз съм блокирала и нищо не мога да измисля  :blink: