Всичко е подадено както трябва. Няма нищо  нито на е-мейла, нито на Ел.подпис излиза нещо. Както казвате ще чакам още малко. Благодаря ви. Спорна работа.
Здравейте. Използвам отворената тема , за да споделя мая казус. На 14.03.2015 съм подала справка-декларация по ЗДДС за м.02.2015 с ДДС на възстановяване - тримесечната процедура е 12.2014, 01.2015 и 02.2015. До днес никой още не ме е потърсил за представяне на документи и проверка. По принцип на 14.04.2015 ще трябва да се възстанови ДДС-то, но до сега нищо не е направено. Възможно ли е без проверка сумата да бъде възстановена? Дайте съвет как да постъпя, ако и до 14.04.2015 никой не ме потърси. Благодаря ви.
Благодаря за бързия отговор.
Здравейте. Имам следната ситуация:
ЕООД, ЗП, регистрирано по ЗДДС продава слама на физически лица - с касова бележка. В края на месеца правя общ протокол и го отразявам в Дневника за продажби - основа и ДДС. Правилно ли е? Благодаря предварително.
Здравейте. Пътя е същия. Аз ползвам см.753-Финансиране за дълготрайни активи. Относно амортизацията - след запитване  в НАП- в САП завеждам ДМА с цялата стойност и на това начислявам амортизациите, а в ДАПл само стойността, която е за моя сметка. В края на годината вземам оп.753/706-Приходи от финансирания. При последната операция има една подробност - трябва сумата да се разпредели на толкова години, колкото тече амортизацията им, т.е. да се разсрочи признаването на сумата за финансиране като приход. И имайте предвид, че нямате право да отписвате, продавате и каквото и да било този актив, докато не минат пет години от плащането на помощта.
Според мен - може. Ако подавате данни с този подпис в НАП, ще може и ГФО да си подадете. Аз подавам данните на фирмата на баща ми в статистиката с моя ел.подпис вече две години и досега никой не ми е искал пълномощно в статистиката - само в НАП съм носила пълномощно.
Благодаря. Но ако приема първия начин и не минавам през 706 това няма ли да ми даде разлика после при годишното приключване, когато направя ОПР? Защото при мен точно това е станало - имам разлика между салдото по 123 и ОПР? Не мога да открия друго.
Раздавам рента за земеделска земя в натура. За целта съм купила олио, което давам на наемодателите. Процедирам така:
получено олио - 302,453/401
плащам 401/503
начислявам рента 602/499
отнасям в разходи 611/602
От тук нататък как да продължа - дали да минава през сметка за приходи или не:
1- изписвам олиото - 499/302  или
2 - 706/302
     499/706
Дайте съвет. Благодаря предварително.
Според мен - ДА. Условието да ползвате отстъпката е само ГДД да е подадена електронно. Няма нищо общо с другите факти, които сте изложили.
Съвет - ако имате електронен подпис можете да видите състоянието на всички договори във фирмата ви. В справка за трудовите договори.
Въпроса е кои клетки да попълня, ясно е, че кл.10 и 12 трябва да  са на нула, но проблема е, че след като попълня ДО в кл.9, програмата ми иска да попълня и някоя от клетките за Данъчна основа или друга, която да отговаря на моята ситуация - неначисляване на ДДС и ДДС на стойност 0 лв.
Здравейте. Имам въпрос за попълването на дневника за продажбите при обратно начисляване на ДДС за земеделска продукция. Фактурата за продажба е без ДДС. В кои клетки трябва да запиша ДО, за да стане с нулево ДДС? Благодаря.
Здравейте. Както казва колегата по-горе , аз също използвам директно 611 - разпределям разходите на база обработваеми декари - по култури, без да минавам през 614. Но моят въпрос е относно рентата в натура. До сега си самоначислявахме ДДС с протокол и си внасяхме ДДС-то в хазната. Какво ще стане при новия режим - обратното начисляване на ДДС? Ще продължаваме ли по същия начин? Благодаря предварително.