OK, ще я попълня, но какво да пиша на вътрешните страници. Тя не работи във фирмата, какви фактори да пиша? Или да оставим вътрешните страници празни?
То проблема е, че и те не знаят. Звънях в картотеката на ТЕЛК и ми отговориха, че не знаят какво да ми кажат. След като не работило, нямало защо да пиша производствена характеристика, но не били сигурни защо състава, който разглеждал случая я искат. И сега не знам. Да опиша само професионалния маршрут и болничните си мисля. Без страниците попълнени от СТМ и без техен подпис и печат.
От ТЕЛК обаче я искат. Не знам може би да им напиша уведомително писмо, че лицето не работи?
Лице, което се явява на ТЕЛК в началото на декември иска да му издам производствена характеристика. Проблема е, че лицето вече не е наш служител и се чудя дали трябва да издам такава. Някъде ми се струва, че бях чела, че се издава от последен работодател, но сега като се замисля какво да пиша да фактори на работни процес и работната среда, като лицете не е наш служител.
И според ЧСИ не се удържа. Вчера имах същия казус, след разговор с ЧСИ-тата ми казаха да не удържам нищо от обезщетението.
Обезщетението от 2 брутни заплати и обезщетението за неизползван платен годишен отпуск влизат ли като доход в УП2?
Много благодаря  :bow: Значи си прекратявам на 290 лв, нищо че е под МРЗ за 2013 г.
Здравйте, трябва да прекратя ТД на служителка, която е в болнични от миналата година. От 01,01,2013г. има смяна на МОД. Трябва ли да пусна ДС за промяна на заплатата, като няма нито един отработен ден през тази година?