Ами тя фирмата е  новорегистрирана, днес я пуснаха в действие. Виждам, че доста от изброените от Вас документи и при мен, в моя случай ги изискаха. Правим доброволна регистрация от гл.точка на бълг. законодателство. И това ми е чудно, какво ще искат още?!!
Добър ден. Тъй като досега не ми се е случвало, бих искала да попитам какво представлява проверката  от НАП след подаване заявление за регистрация по ЗДДС?
Допитвам се, за да съм спокойна, че много съм смотана днес ...лице по  ДУ,което получава заплата доста над максималния осигурителен праг, как му се изчисляват осигуровките? Задължително до 2200, а над тази сума само ДОД. Или може и на минималния, или друг по избор?!
Тя е новооткрита. Но въпреки всичко ще погледна в ЗБДОО . Благодаря!  :bow:

P.S. Добавям....след проверка в закона е 0,40%.
 
Здравейте. Понеже в момента съм се загледала в таблиците на  "фонд ТЗПБ"  и тази с "Осигуровки и данъци за 2013"....случайно засякох, че за код 10 на едното място ТЗПБ е 0,40%, а на другото 0,70%. Какво да правя в такъв случай?
можеш, категорично го заявявам. плащала съм и през сайта на нап,както и от epay.bg....този втория начин го предпочитам и препоръчвам.
Препоръчвам Ви "Финансово счетоводство" на В.Божков,Д.Крумова и др.Чуден учебник е,свищовско издание.След това можете да погледнете и едно тяхно,академично, Управленско счетоводство.Аз лично съм много доволна.Видях,че е изкоментиран и наръчника от нулата до баланса.Какво да кажа...имам го,нищо грабващо.
Благодаря Ви за насоките, и на двете. Оказа се, че най-естественото решение е най-вярно.
И аз да питам какво ще коригирате? Защо намесвате 2011 година?

Нямам отговор.Вероятно, защото срещнах едно две такива изказани мнения, намесвайки дори справката за окончателния осигурителен доход,обаче тя пък не е за гр.договори. Нали Ви казах, съвсем се омотах, та дори и опитвайки се да мисля логично.
Лице, работило през 2011 на гр.договор не подава ГДД през 2012 за тези доходи. През 2012 отново работи на гр.договор, за което сега се налага отново  да подаде ГДД. Не се е осигурявал на др.основание.Тук вече аз питам...как да процедирам тъй като досега не съм била в такава ситуация. Подавам декларация за 2012 и след това една коригираща, или как...и аджеба ако е коригираща,какво де факто да  коригирам!?! В пълен шах съм...
Много благодаря на тези, които ще се отзоват.
според мен трябва да подаде гдд,дори само заради факта ,че към 31.12. е бил без работодател.
Изпрати заявлението по пощата с обратна разписка или чрез имейл с ел.подпис без да се явяваш на крак пред нападжийките, защото може и да те глобят за неподадена Д7
чл.30 и 31,оттам ще ви стане ясно чл.28 за вас ли е или не.за мен чл.22 е колкото да се определи при вод как да се процедира и дали се иска vies декларация.Но нека и останлите дадат мнение.
моя поправка,след като питате за зддс,вие значи сте,извинете.
Първо,започнете оттам вашата фирма регистрирана ли е по ДДС или не,както и получателят на транспортираната стока,данъчно задължено лице ли е или не е  :smile1: