Права си, Иренка, но когато не ми предоставят пълномощно (клиента имах предвид)...........как да не си опетем рогата още в началото..........
Позвънете там, от където му искат тази произв.х-ка и се консултирайте. На мен наскоро ми се наложи да се обаждам в Транспортна б-ца.
След като не работи..........каква производствена характеристика? Според мен не бива, в качеството на какви ще му издадете произв. х-ка :)
След като не е Ваш служител..........няма производствена характеристика.......спо ред мен :)
Връчване на съобщения
Чл. 29. (1) Връчването на съобщенията в административното производство се извършва на адреса за кореспонденция на субекта.
(2) Връчването се извършва от органа по приходите или от друг служител (връчител).
(3) Съобщенията могат да се връчват чрез изпращане на писмо с обратна разписка чрез лицензиран пощенски оператор, в която се вписва извършеното действие.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.07.2011 г.) Съобщенията могат да се връчват чрез изпращане по телефакс или с електронно съобщение при използване на квалифициран електронен подпис на органа по приходите.
(5) Връчването може да стане чрез общината или кметството, ако в населеното място, където трябва да се извърши, няма орган по приходите, съответно връчител.
(6) Съобщенията се връчват на лицето, негов представител или пълномощник, член на орган на управление или на негов служител, определен да получава книжа или съобщения,
(7) Освен на лицата по ал. 6, съобщение на физическо лице, включително едноличен търговец, може да се връчи и на пълнолетен член на домакинството му, както и на пълнолетно лице, което има същия постоянен адрес, ако се съгласи да го приеме със задължението да го предаде.
(8) Съобщенията на физическите лица могат да се връчват и по месторабота лично или чрез лицето, определено да приема съобщенията на работодателя, ако се съгласи да го приеме със задължение да го предаде.
(9) Съобщението може да се връчи и на всяко друго място, когато се получава лично от лицето или от негов представител.
(10) Длъжностното лице, извършило връчването, връща своевременно разписката, която се прилага към преписката.


Може ли по телефон да ме "поканят" да получа заповедта за ревизия?
И нещо друго се сетих................... .собственичката говори за лицензи...............ка кви са те?
Много, много благодаря:) Лек ден!
Предполагам да, но не пазят никаква документация (РИОКОЗ, пожарна и т.н.), имат само акт за узаконяване, та................какво е необходимо като документи. Помогнете, ако имате опит.
Добро утро! Повдигам темата.
Какъв е казуса: Собственик на ООД регистрира ЕООД и иска да извършва същата дейност (услуги - фризьорство, маникюр и т.н.) в същото помещение, в което е работило ООД. Интересуваме се какви разрешителни и т.н. са необходими за ЕООД-то. Моля да се включите с мнения:)
Дисц.уволнен, дължат ли се осигуровки за начисленото възнаграждение за последния период преди уволнението, т.е.в/у дължимото обезщ.към работодателя............ ....май неправилно формулира въпроса си........
Какви осигуровки се дължат при дисциплинарно уволнение? Помагайте, моля!
Няма ли кой да помогне :bow:
Наш служител е в болнични до 06.09.2013 г., стават 180 дни. Лекуващият лекар ще издаде нов БЛ за 30 дни след като бъдат отработени няколко дни от служителя. Не трябва ли ТЕЛК да удължи БЛ, как стоят нещата в този случай? Моля за компетентно мнение :hmmm:
alfa, и какво следва след като собственика излезе от фирмата.....
Разбрах................. гадост..............