Вижте самото упътване за изготвяне на УП-3:

"Осигурителният стаж за периода до 31.12.2004 г. се изчислява в дни, месеци и години, а за периода след тази дата - в часове, дни, месеци и години, за времето, през което лицата са били осигурени за инвалидност, старост и смърт, и за това време са внесени или дължими осигурителни вноски (чл. 38, ал. 1 от НПОС)."

"Какви са работните часове за тези години?" - на така зададения въпрос няма как да се даде еднозначен отговор.

Дали Приложението за УП-3, което КиК поддържа, не би Ви улеснило?
Само за отработените дни. Брутна заплата за отработено време  - осигуровки - данък /ДОД върху заплатата и ДОД върху обезщетението по чл. 224/ = нетно възнаграждение за клетка 34 в Декларация 1.
"При предишния работодател към НОИ е подадено заявление за прекратяване на ТД." - Старият работодател подава Приложение № 10 към чл. 9 с попълнена част две - промени в обстоятелствата - това, съдейки по думите Ви, вече е направено.
Новият работодател - в зависимост от това дали лицето ползва този отпуск или се връща на работа:
- при ползване на отпуска - майката попълва и подава пред новия работодател заявление-декларация - Приложение №2; работодателят подава заявление приложение 10 с попълнена част 1 , вкл. и упоменаване на заповед за разрешаване на съответния вид отпуск;
- при неизползване на отпуска и започване на упражняване на трудова дейност, лицето има право на 50 % обезщетение /чл. 50а, КСО/.  Майката попълва и подава пред новия работодател заявление-декларация -  Приложение 2А /чл. 4, т. 1 НПОПДОО/. Работодателят подава пред НОИ приложение 10 със съответните попълнени данни /чл. 9, ал. 1 НПОПДОО/.
НАРЕДБА ЗА СТРУКТУРАТА И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТНАТА ЗАПЛАТА

Чл. 12 (8) Допълнителното трудово възнаграждение за трудов стаж и професионален опит се заплаща за действително отработено време в рамките на съответната месечна продължителност на работното време само по основното трудово правоотношение, а при непълно работно време - по всеки отделен трудов договор, до допълването им до съответната месечна продължителност на работното време.
Наредбата ще продължи да действа - ще бъде под формата на Инструкция или Указание. Това е по думите на дамата-лектор на семинара по темата за Общия регламент за защита на личните данни, който посетих.
Привет!
От указанията за попълване на УП2:
...
2. За времето на временна неработоспособност или бременност и раждане, през което е получавано парично обезщетение от общественото осигуряване:
...
в) от 01.01.2005 г. - доходът, от който е изчислено паричното обезщетение (чл. 46, ал. 3, т. 2 НПОС). 
 За колона 4 - РЗ+клас+6,79 /това е доходът, от който е изчислено обезщетение в размер на 5,43 лв/.
Може да направите справка в персонален регистър - в е-услуги на НОИ - по БУЛСТАТ и ИКО на фирмата,  съответно ЕГН и период.
Обезщетенията, получавани от НОИ,  нямат характер на осигурителен доход  и не следва да се посочват в графа 4.
Ако подавате файл, генериран от програмния продукт, разпространяван от НОИ - актуализирайте версията на продукта и отново въведете информацията, и генерирайте файл. В моя случай това помогна. Успех!
Период - за доходи, получени през 2015 год. Прави се до 31 януари на 2016 година.
Вече попитах, но може би не на вярното място. Моля за коментар - дата на термин 02 октомври 2009, дата на раждане - 09 октомври 2009 г. Калкулаторът изчислява, че майката трябва да се върне на работа от 01 октомври 2011, което е нелогично.