Благодаря много и хубав ден!
Да, вината е изцяло моя.Но  вД6 имам включени и други гр.договори.
Стойността на договора е 70 лева. И са удържани доо, дзпо и здравни осигуровки.
Да, обаче младежът трябва да подаде декл.7, а през м.август има осигуровки.И за да може да си внесе осиг. си за м.юли, август и септември трябва да няма внесени осигуровки. Поне аз така го разбирам.
Здравейте,
За м.август сме подали Д1 /гр.договор/ за лице ,което е зрелостник и от 01.07.2019 г трябва да си внася сам здр.осигуровки.Момчето е отишло в НАП  и му , че не може да подаде декл.7, докато не се анулира подадената от нас Д1.Сега трябва да подадем декл.1 с код 0 ? Правилно ли е?
Здравейте,
Трябва да подам ГДД  по чл.50на човек от Якоруда . Не мога да се ориентирам с пощенския адрес ,къде да я изпратя.Проблемът е в това , че не съм от Якоруда.
Добро утро, може ли да се сключи трудов договор с пенсионер за 1 час?
Плащанията са за различни периоди за стоки на консигнация, и на тях така им било по-добре. А пък аз се шашкам. Благодаря!
Здравейте, днес се наложи да пусна три фактури към една и съща фирма. Фактурите са по ДДС със съответни номера за една и съща стока/  понеже превода ще е на етапи клиентите така пожелаха/. Мисля , че това не проблем. Моля за вашето мнение?
Здравейте, моля за помощ.Физическо лице е получило чрез ЕКОНТ приходи над 10 хиляди лева. От НАП  са му се обадили , че трябва да плати данък и да подаде на ново ГДД по чл.50. Физическото .лице е подало ГДД без да е включена сумата от 10 000 лева/ към 23,03.2018./Въпросите ми са:
:1.Кое приложение се попълва от ГДД и как се удостоверяват получените суми?
2 . Трябвали да се  вземе разпечатка от Еконт за получената сума?
 3. Към ГДД пак ли се трябва да се приложат  документите , които са подадени  ?
Благодаря !
Плащаме само здравни осигуровки върху 510 лева/като пенсионер/.
Здравейте, имаме следния казус: пенсионер,който е СОЛ  си внася здравни осигуровки. същевременно е и на трудов договор . Какви осигуровки трябва да начислим ,като възложител на граждански  договор на това лице? В декларацията към гр.договор се той ккаво попълва, че е и пенсионер  и че е СОЛ? Всъщност кое е определящото пенсионер или СОЛ ?
ЕТ си е закупил трудов стаж /за пенсионирането му /- 840 лева. Този разход признава ли се за разход при изготвяне на ГДД по чл.50 .Благодаря.
Здравейте, опитвам се да изчисля пенсия на лице ,родено преди 1959 година.Лицето е 3-та категория труд на трудов договор и е СОЛ. Ползвам програмата на НОИ. Не мога да разбера къде да отразя  осиг. доход като СОЛ. Би трябвало да се вземе автоматично от НАП.Но според мен не се отразява .

Много благодаря за съдействието!
Добро утро, сдружение в обществена полза  ще получи дарение от физ.лице -800 лева. Има ли задължение сдружението да плаща данък върху тези 800 лева?Дарението е без условие, за подпомагане на цялостната му дейност на СНЦ.. Благодаря и хубав ден !
Бихте ли ми отговорили  за колко време става регистрацията по ДДС - след подаване на документите. На 13.1. -подадохеме, а на 20 .11. предадохме  документите,които ни поискаха.До сега нямаме информация.
40
ЮЛНЦ » Дарение
17.10.2017, 15:46
Здравейте,
Може ли ЕТ да направи дарение на Сдружение с нестопанска цел , регистрирано в общественополезна дейност към Министерството на правосъдието, на което той е председател на УС. Ако може като физическо лицр или като ЕТ? Благодаря предварително