Благодаря ви ! И всъщност гр.договор не се отразява в табл.2, защото по него всичко е внесено?
Моля за вашето съдействие!
Безработно лице за 2015 година  внася здравни осигуровки върху 210 лева .През март  има гр.договор и не е  внася здр.осигуровки, тъй като възложителят му е внесъл соц. и здравни осигуровки.Прези м.април си подава декл.7  и пак си внася здр.осигуровки до края на годината върху 210 лева. Не мога да разбера как да попълня табл.2.много моля за помощта ви.
здравейте,
Имам фактура издадена пО  ЕГН от лице, което казва, че  е земеделски производител. Бихте ли ми казали как и къде да  се  провери дали е земеделски производител, за да може да го приложа към отчет по проект.
Здравейте, моля за вашето съдействие:
Собственик на ЕООД е СОЛ и се осигурява на 420 лева. Работи на трудов договор в друга фирма и още е получил възнаграждение по граждански договор/ по който има  внесен данък и  не внесени осигуровки/.
В справката към ГДД  попълвам:
- колона 3
- колона 4
-колона 5.5
Въпросът ми е колона 5.2. Тя трябва ли да се попълва или не.? Питам, защото ми се казва, че да се увеличи осиг.доход на лицето със сумата от гр.договор, трябва да се внесат осиг.вноски върху гр.договор,  А като се попълни таблицата излиза на минус?

Добро утро!
Сдружение осъществява стопанска и нестопанска дейност.От стопанската дейност има реализирана печалба. По нестопанската дейност се работи по проект , по който, по договор ,трябва да има собствен финансов принос. Въпросът ми е : МОже ли част от печалбата да се пренасочи към нестопанската дейност и да покрие финансовия принос? И ако може по какъв начин?
Благодаря!
Фирма е получила дарение за изпълнение на определена услуга /театър/.Как трябва да се осчетоводи  този приход ?
Здравейте и ЧНГ!,
Бихте ли ми отговорили на следните въпроси:
1,Обезщетението, което получава безработен от НОИ , включва ли се в ГДД ?
2. Обезщетението е 700лева. Имаме  ли право да му се пусне граждански договор на стойност под МРЗ и по този начин няма да му се начислят осигуровки , а само ДОД?
Благодаря предварително!
Г-жо Михалева,
Зациклям на казуса актьорите/ касакдьори/ дали влизат в  в графата за авторски възнаграждения?1
Здравейте,
Фирма има договор за участие във филм. Има сключени гр.договори. Гр.договори са по вид доход 304 -Авторски и лицензионни възнаграждения.Т.е. НПР са 40%. Въпросът ми е : в този случай начисляват ли се осигуровки или само ДОД/лицата с които е сключен договора са и на друг трудов договор/.Питам защото в калкулатора за гр.договор като се маркират авт. и лицензиони възнаграждения се начислява сами ДОД.
Благодаря за отговора!
От юли до декември 2014година.
Здравейте,
Собственикът на ЕООД ми донесе фактури от 2014година за материали.Дали мога да ги осчетоводя за 2015година?
Лицето не получава доходи от личен труд. Осигурено е на тр.договор и като СОЛ.
и след като внася осиг. върху 420 лева, излиза че ще внесе само ДОД върху гр.договор и няма да внася осигуровки за гр.договор.. В табл.1и 2 излизат отриц.суми   - 4000лева.Така ли трябва да бъде?
Собственик на ЕООД ,има трудов договор и гр.договор.
В табл.1,2 в кол.3 попълвам доходите от труд.договор , в кол.4 и кол.5.2 попълвам 420 лв за за всеки месец   и вкол.5.5 доходите от г.договор. Така ли е?
ЕТ трябва да внесе данък със ставка 15% за дейността си като ЕТ и данък катоСОЛ /за гр.договор/ със данъчна ставка 10%. На едно и също платежно ли се попълват двата данъка по ЕГН?
Здравейте,
При подаване на декл. 55 за 2015г трябва ли да сеизготвя  пълномощно за упълномощеното лице?
В образеца за 2015г. пише , че данните за упълномощеното лице са само за чуждестранно физ.лице?