Декларацията е за 2014 година - към 31.12.2014г. аз го правя така, а може и да греша.
Не се уточнява в коя фирма ще бъде назначен по ТД.
- Декларират се задълженията/вземанията във връзка с допълните парични вноски по чл. 134 от Търговския закон. Не следва да се декларират самите парични транзакции във връзка с предоставянето и съответно връщането на тези парични вноски.
- Декларират се вземанията и задълженията към края на 2014 г. в пълния им размер, независимо от датата на тяхното възникване.
 Не става с молба за прехвърляне. Искане за възстановяване на платената сума по ЕГН, но преди това плащане по Булстат защото лихвите си ги начисляват.
 клетка 34  трябва да бъде попълнена
извинете има отговор
за мен са правилни, само болничните са 9 дни
При покупка възможно ли е да има разходи за придобиване? Ще има разходи  за включването и около200 лв. но до днес още не е пусната.
Моля за съвет,
Закупена машина - ДМА през м. ноември 2014, но не е пуснат протокол за въвеждане в експлоатация и в действителност не работи. Изчаква се специалист за монтажа. Има ли някакъв срок за въвеждане в експлоатация и като ДМА ли си се осчетоводява за времето до пускането му в експлоатация.
Използвай калкулатора за майчинство като заложиш  8 месеца на 2400 и ще разбереш.
Пропуснати Д1 и Д6 за м. септември2014г.  не подадени  с код 5. За да няма глоба ми казаха да мине 1г. т.с. - след 01.11.2015г. така ли е.
Благодаря Кик! Всеотдайни сте.Това е прекрасно.

В НОИ се подава  прил.3 и декл.7 за банковата сметка на бабата и копие на заповедта за отпуска по чл.164 от КТ. на бабата
съгласно чл.46 от НРВПО отпускът за отглеждане на дете до 2-годишна възраст по чл.164, ал.1 КТ се ползва въз основа на писмено заявление от страна на майката. Към заявлението се прилагат декларация - приложение № 2 към чл. 46, ал. 3 от наредбата и справка - приложение № 3 към чл. 46, ал. 3 от наредбата.Декларацията се попълва от майката, даваща съгласие за прехвърляне на отпуска за отглеждане на дете, и от лицето, което поема отглеждането на детето и ще ползва отпуска. Декларацията се попълва в два еднообразни екземпляра и се представя за съхраняване от осигурителите на майката и на лицето, поело отглеждането на детето.
Програмата в НАП не допуска самоосигуряване от две фирми. Веднага ги хваща.Имах застъпване поради незнание на управителя, че се осигурява от друга фирма и решиха, че  в първата фирма осигуряването трябва да бъде прекратено.
Мисля, че за СОЛ всичко към сметката за ЦБ, вж. примерите в НАП
Не би следвало да е  по сметката за ЦБ
да - 7 дневен срок
Програмата си ги разделя
засича само с вид осигурен 01
в кл. 16 - 25,89 с код 8
вид осигурен 12
осиг.доход  550,00
кл. 22 - да
кл.31-  да
кл. 31а - да
кл. 34    550,00 ттака го дават в указанията
(2) В доходите по ал. 1, т. 2 не се включва допълнителното месечно трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит за съответната година.
Това означавали, че добавката за клас се подважда и останалата сума трябва да е до 12 мин.р.з.