Колеги, аз също получавам периодичен бонус от наш клиент .Той ме уведомява с кредитна нота и аз издавам фактура за получен бонус. Обекновена разплащането става с приспадане от наши задължения към тях за което правим двустранен Протокол за приспадане, в  който посочваме нашата и тяхната фактура по които ще направим приспадането и страната която дължи разликата я плаща по банка.
Да определено шофьора носи отговорност по Правилника за движение по пътищата
Прочетете ЗСч ако ви интересува , кои предприятия подлежат на задължителен одит
Общ работник според мен
Може под осигурителния праг до  Минимална раб. заплата, но осигуровките се дължат на Мин.Осиг.Праг
моля вижте това:
Правите двустранен протокол за прихващане описвате по кое вземане правите прихващането и по коя гаранция /задължение/  подробно със цитиране на ф-ри ,платежни ..... подписва се от двете страни и си го осчетоводявате.
Благодаря irenabrili, аз също се двоумех между извънреден приход или сторно на разходи за външни услуги. Мисля , че вашето предложение е по правилно . Благодаря!
Здравейте колеги. За първи път ми се налага да осчетоводя преведена сума от застраховател за щета на една от служебните коли. Може ли някой да ми помогне? Има ли някой особености при осчетоводяването? Предварително  благодаря за помоща.
Да според мен точно това е реда за издаване на продължение на ТК
rama, ако управляващия е и собственик на ООДто нищо друго не правиш освен УП2 , което се прилага към док.за пенсиониране
Най-чисто е 2 отделни УП-та
Доставчик на стоката  304/401 = сума без ДДС ако сте регистриран по ДДС
Аналитично в с/ка 304 се води по видове стоки
Ако приемете съвет... Назначете си счетоводител
щом сте договорили в Тр.Дог. 15 дни това е предизвестието
Според мен  Платежни документи към банка се изготвят действително от счети-то, но след нареждане на Собственика и съответно подписани  от него.
Не може да се работи без доверие от двете страни. И след като вече няма доверие Намерете нов счетоводител или Сч. къща... Избора е Ваш
  В " Електронни услуги на НАП" може да се влезе с ел. подпис , да се направи справка за всички плащания , които са направени за  даден период и ще излезе справка  в т.ч. и за Единната сметка , какви суми са платени и какви задължения са погасени с тях.
Колеги, колкото и да ми е неприятно не мога да се съглася с вас, че собственика на ЕООД-то  е виновен за всичко. Действително той е подписал ГДД и предполагам и отчета за статистиката / ако не е подаден по ел. път/ , но там са само цифри които ако счетоводителя не ги обясни на собственика ТОЙ няма как да ги разбере.
Все пак счетито подава Д1,Д6 , ДДС и всички останали Декларации .... така , че нищо не му пречи да уведомява собственика за  ТРУПАЩИТЕ му се задължения.
Друг е въпроса , че собственика си мисли "виждате ли  аз си плащам и не ме интересува другото" Няма как ТРЯБВА ДА ГО ИНТЕРЕСУВА. Иначе ще плаща за безотговорността си.
Направо се чудя как досега не сме се организирали да поискаме този регистър. Те затова ИДЕС си мислят, че могат "да ни вземат за мезе"...

Ирена , моите поздрави за добре изложеното мнение . ПОДКРЕПЯМ ТЕ
Уволнявате го по чл.325, чл.328, ал.1, т.10 отпадна. Протокол на общото събрание на съдружниците не е необходим .Той си остава съдружник . Обещетение по чл.222 се начислява и изплаща както си е по КТ. Нищо не се подава н ТР
Колеги, аз имам вече 37 години трудов стаж като счетоводител и съм стигнала до заключението, че не само теорията прави човек добър счетоводител, а 70% е практика / говоря за самата практична работа /. Без да се обиждат младите специалисти , но отличната диплома от Университета  не може сама по себе си да ги направи счетоводители. Не приемам , че един истински счетоводител ще разчита само на Счетоводната програма ,която ползва и няма да знае коя сметка от оборотката къде отива, а за съжаление повечето младежи основно разчитат на Счет.програма.
Изпити ... Институти... Кой болен мозък го измисля... Предполагам, че някой е решил да посъбере парички от нас под формата на изпити или членски внос.
Питам кой работодател ще плаща на счетоводител и ще търпи некомпетентност?...