Изредила съм му всичко . Обяснила съм му , че при ревизия може да го обложат . Но не чува , последно си купи мотор . Естествено фактура нямам .
Това го правя . И той го знае .Искам съвет как да го укротя
Здравейте , Управител / собственик / на ООД от 5 месеца е решил , че щом има електронно банкиране ще си играе с него . Превежда пари за каквото се сети - за издръжка на детето си , на сестра си , плаща си личните сметки , пазарува он лайн ... Не мога да го откажа . Дайте идея какво да правя . Постъпленията по сметката са коректни , но плащанията са невъзможни
На въпрос 1 . Разликата ти се явява комисионна . Фактурираш на купувача .
На въпрос 2 . По принцип договора е нужен , така се обосноваваш за комисионната , но и фактурата ще свърши работа . В пълномощните няма практика да се записват комисионни .
При прехвърляне на дялове в твоя случай не се прави баланс и ОПР .
Здравейте , Как мислите : Протокол за начислена лихва просрочие включва ли се в дневниците ?
Включи си я в дневника през септември и си трай .
Здравейте , имам следния казус : Фирма сключва предварителен договор , нотариално заверен за продажба имот на стойност 10 000 лева . Получава авансово 5 000 лева на 28.03.2013 . Издава фактура с касов бон за 5 000 лева . На 18.09.2013 прави анекс за намаляване на цената от 10 000 лева на 3 700 лева , прехвърля нотариално имота на стойност 3700 лева и отново издава фактура с касов бон на стойност 3700 лева . Моля за съвет .
Благодаря . Така и си мислех , но повече мнения по - добре .
Ние имаме много стари задължение , затова съм решила така :
Плащаме си осигуровките - отнасям си ги за покриване на реалното задължение , без да взимам на предвид лихвите , които се начисляват от НАП .
Плащам старо ДДС - по същия начин .
Плащам корпоративен данък - по същия начин .
Като изчистя аналитичноста по сметките , тогава плащанията ще ги отнесям като лихви и ще увеличавам ФР .

Нямам намерение да правя постоянно справки в НАП къде какво става и какво ми удържат .

отговор за Елена - ЕООД то е регистрирано по ДДС , но няма оборот , а само разходи . След 7 месеца - дерегистрация .
отговор за алфа - Собственика е СОЛ в друга фирма . Така , че няма да има нужда да се самоосигурява в ЕООД то
Здравейте , досега собственик на ЕООД се осигурявя по ДУК . Иска ни се да започне да се осигурява по ТД , но в друга негова фирма , която е ООД и да прекретим ДУК в ЕООД то . Мисля , че това не е проблем . Вие какво ще кажете
Здравейте , Фирмата е регистрирана по ДДС по задължение . Оборотът ни за последните 12 месеца падна под 50 хил . Не сме подали искане за дерегистрация по ДДС , защото неискаме да се дерегистрираме . Питането ми е дали ще имаме проблем тоест глоба
Здравейте , закупили сме терен за застрояване през 2007 год . Балансовата му стойност е 80 000 лева . В момента пазрната му стойност / според лицензиран оценител / е 60 000 лева . Как мога да си намаля балнсовата стойност на този актив като СС 16 не позволява това ?