Мисля, че трябва да подадеш целия поток Изпращания за септември.
Благодаря ви за включването!
delphine, напълно си права. Тъпото е, че ние си имаме правилни ф-ри, а сме ги декларирали неправилно /минали през няколко ръце, включително и моите/.

И аз съм правила и двата варианта. Но тук става дума за един лизинг с начислени аванси, ДДС , КИ ... Затова ми е едно шугаво...

Ще се почудя още няколко дни и ще видя дали ще информирам НАП или не...

Хубав ден и лека работа на всички!
Здравейте!
Днес отново имам нужда от вашия съвет.

През юли и август сме декларирали фактури за доставки с грешен доставчик - фактурите са издадени от АД-то на доставчика, а ние по невнимание сме ги качили с данните на ООД-то на доставчика.
Сега в септември ще направя корекции с + и - , но да уведомявам ли НАП съгласно чл.126, ал.3,т.2 при положение, че няма промяна в ДДС-то за периода.

Притеснявам се, защото някои от ф-рите са с голяма стойност, а има и едно КИ.
Благодаря ви за отговорите!
Това означава, че няма да съставям протоколи и евентуално ще може да си искаме това ДДС да ни се възстанови.
Хубав ден и лека работа!
Здравейте!
От миналия месец международните шофьори започнаха да носят фактури за преминаване на Дунав мост от румънска страна. Фактурите са с начислено ДДС.

Дали тази такса за преминаване на Дунав мост се счита за свързана с недвижим имот и не трябва да начислявам протокол за тях?
Благодаря, alfa!
Да ви попитам и аз нещо близко до темата, за да съм сигурна, че работя правилно.
Получаваме два сумарни инвойса от DKV на месец. В него са посочени зарежданията на гориво и пътни такси за съответните камиони. Към тях има инвойс с обърнато данъчно задължение, на който си пише, че трябва да си самоначислим ДДС. Съставям протокол само за този оборот с обърнато данъчно задължение. На големия сумарен инвойс не съставям протокол. Правилно ли е?
Като влезеш в системата, от избор на фирма трябва да поставиш точката на фирмата за която ще подаваш данните.

Аз подавам за титуляр и по принцип само тази фирма излиза. И, да данните на фирмата излизат. Нали има вид на лицето, подаващо данните...
Ако ел. подпис не е на фирмата, която трябва да подава данните за горовото, трябва да попълните отново заявление за упълномощяване и да го занесете в НАП.
Колеги, може ли да ви попитам и вас, че с тези колонки, вече тотално се притесних.
Вие които имате ведомствени колонки /които използвате само за дейността на фирмата, без продажби/, имате ли касови апарати на тях/ЕСФП/.

Питам, защото ние имаме такава ведомствена колонка, но тя е без касов апарат.

Днес получих отговор от НАП на зададен въпрос във връзка с промените. И понеже съм обяснила, че .... имаме ведомствена колонка за нуждите на транспортната ни дейност, не продаваме, отчитаме количеството в специален дневник.. и те са ми надиплили тук членове от Н-18.

Та от тях /чл.2,ал.2,т.3 и чл.3,ал.2 от Н-18/ накрая са заключили:
"Задължението за използване на ЕСФП настъпва при отчитане на зарежзането на течни горива чрез средства за измерване на разход"

И затова ви питам вие имате ви ЕСФП на ведомствените колонки и дръжни ли сме да имаме?

А накрая са ми отговорили на основния въпрос ... че съгласно чл.118,ал.8,ал.9,т.1 трябва да подавам данни за получените количества.
Може ли да попитам и аз нещо подобно?

ЗП до ноември 2011г. е регистриран като такъв като ФЛ. През ноември 2011г прави ЕООД.Спира дейността си като ФЛ-ЗП и започва да се самоосигурява в ЕООД-то. Но През февруари 2012г. получава субсидии на декар/площ отнасящи се за 2011г.
Той реално не е върнал зеления картон за ЗП-ФЛ и до март 2012г си е бил ЗП-ФЛ.
Как да декларира субсидиите за 2012г? Може ли да покаже някакви доходи в приложение 3 от непреработена продукция и субсидиите. А в Т1 и Т2 ще попълни само авансовото осигуряване върху 420лв.
Ходих до методолозите в Пловдив да питам дали ще го глобят, че е спрял дейност с Окд5 като ЗП-ФЛ, а има доходи за 2012г. и методоложката ми каза, че няма да е проблем - да си подаде ГДД с приложение 3 и Т1 и Т2 с 420лв, без да изравнява, защото тези доходи са му от непреработена земеделска продукция. Попитах я дали няма да се окаже проблем спряната дейност на ФЛ, а тя каза не - няма да е проблем, той не е длъжен да изравнява.

Но мен нещо ме притеснява. Вие какво мислите?

Попълних приложение 3, Т1 и посочихме някакви мижави доходи от продажба на зеле + получената субсидия. Приспаднах 60% и осигуровките му в/у 420лв и се получи малко за довнасяне.

Може ли вашето мнение?
Звънни на националния телефон на НАП и попитай. Първо се увери, че твоя код е правилен/говори и с доставчика/.
Нашето дизелово гориво в АДД е с код 27101943.

Опитай другите газьоли.
Избирате газьол и отдолу от падащото меню избирате първия газьол - под 0.001% и ви се зарежда кода на дизела.
На сайта на МФ има проект на изменението на Наредба Т-18. 
Кети, благодаря за отговора!
Хубав ден и лека работа!

Ще разгледам по-подробно ръководството.
create, благодаря за публикацията!
Аз също следя темата, защото фирмата в която работя има ведомствена бензиностанция и ще трябва да подаваме данни за доставеното количество.

Тези разяснения отнасят ли се и за нас или са само за търговците на горива?

Ние, които отговаряме на ал.9,т.1 от чл.118 на ЗДДС, нали ще декларираме само доставените количества, а изписаните не?
Защото преди години искаха да се подава и празно приложение 2
А ако ФЛ има неработещо ЕТ със спряна дейност, но има други доходи за деклариране, трябва ли да подава и празно приложение 2 за неработещото ЕТ?