Здравейте,в нашата фирма имаме две лица от м.10,които за първи път постъпват на работа и не са избрали частен фонд за ДЗПО.Програмата не е отразила във фонд ДОО вноската за ДЗПО.Корекция на декл 1 и 6 ли правим само?
И аз имам фирма в ликвидаци.Тяне е имала 2015 дейност и предстои адвокада да публикува в тр информацията,че запозваме ликвидацията.В какъв срок не разбрах изготвям ГДД.Сега или след 6 месеца когатоизтече поканата към кредиторите?
Здравейте, бълг.фирма на гръцки гражданин ще наеме цех и работници в Гърция.Там ще имат гръцки счетоводител и ще работят по местните закони. Имам следите въпроси:
1.Трябва ли доброволно да регистрирам фирмата по ддс при условие,че в Бг няма да има доходи?
2.Управителят трябва ли да се осигурява като сол в България?
3.Тъй като има СИДДО м/у Б-я и Г-я аз трябва ли да уведомя НАП?
4.Как ще осчетоводява приходи и разходи от чужбина?
Не.Трябва поне да си плаща осигуровки за личен труд.
Здравейте, имам следния казус.Гръцки гражданин има ЕООД в България.Фирмата ще се занимава с търговия на едро на мрамор.В Б-я няма да има търг.обекти.Стоката ще се купува от Гърция от рег.по ДДС фирми и ще от там директно ще се транспортира в Хърватска или Сърбия, стоките не минат през Б-я.Имам следните въпроси:
1.Трябва ли ЕООД-то да се регистрира по ДДС в Б-я при положение,че всички сделки ще бъдат извън територията на Б-я?
2.Тъй като мястото на стопанската дейност се явява Г-я, той трябва да се регистрира по гръцкото законодателство нали, като заплаща там ДДС-то?
3.В бълг.счетоводство как ще отразя иновйсте за покупки и продажби?
Здравейте, транспортна фирма ще има превози в страни от ЕС. Трябва ли шофьорите, които ще карат в другите страни задължително да носят формуляр А1 със себе си?
Лицето продава имущестото си за няколко месеца тъй като има кредити.  Това пак ли ще се отчете като дейност по занятие?
Здравейте,
трябва ли да се регистрира по ДДС физическо лице,което си продава лично имущество и стойността на сделките ще надхвърли 50 000 лв?
Здравейте,фирма иска да назначи като продавач по трудов договор чужденец(гражданин на Алжир).Той си има продължително превибаване и лнч.Имам  няколко въпроса:
-Задължително ли е да искам разрешение от Агенция по заетостта?
-Трудовият договор задължително ли трябва да е със срок датата, до която е валидно разрешението, зашото фирмата иска да го пуска на постоянне трудов договор?
-Фирмата ще го осигурява за ДОО,ТЗПБ и безработица,без ЗО?
Моля ви за помощ за следния случай. Чуждестранно лице от Германия има ЕООД в Бг и се осигурява по ДУК. През 2014 работи изцяло в Германия и няма пребиваване повече от 183 дни в Бг. Фактурира си услугата от българската фирма.  За 2014 е подавана всеки месец декл 1 и 6 и е удържан данък. Виждам, че има грешка в удържания данък-какво да правя сега и какво да подам по чл 55 до 31.01.
За малките фирми няма задължение за изготвяне на отчет за собствения капитал и паричните потоци.
В чл.32 пише изрично за ет-та
(3) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Годишните финансови отчети на едноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансов одит и на които размерът на нетните приходи от продажби за текущата година не надхвърля 100 000 лв., могат да се състоят само от отчет за приходите и разходите.
Така ще направя.Благодаря.
Здравейте,при получаване на банковите извлечения за м.12 виждам,че имам неотразена фактура по банков път за м.12.Фактурата е за клиент в ЕС и е без ДДС.В същия месец имам и други фактури към този клиент,които съм отразила в дневникаи съм подала vies декларация.Какво да направя в този случай?Към този момент мисля да включа фактурата през м.01/2015, а приходът да си го отразя за 2014.
Благодаря за линка. Разбрах за след 410 ден. Само още един въпрос до тогава мога ли да пусна граждански договор на някого да я представлява като управител до 410 ден?
Здравейте, допуснала съм грешка с една майка СОЛ и искам да я коригирам. Имам работещо ЕООД с 1 работник (фризьорски салон е). От м.10 2013 СОЛ излиза в болничен за задържане, а работничката си работи. Ражда м.04/2014 и от 01.08.2014 й попълних декларация от 135 до 410 ден. Притеснява ме това, че нямам назначен управител. Чета, че след 410 ден задължително трябва да имам назначен управител. Сега в касовите книги си пише само служителката. Трябва ли да имам и сега управител? Мога ли на нея да й направя граждански договор към трудовия, за да представлява дружеството докато Сол се върне?
Моля за отговор на следния въпрос-имам несъбираемо вземане от 2002 г.,което искам да отпиша в 2014 година.Мога ли да го отпиша или не?Искам да попитам и също така в 2014 година кои задължения и вземания отписваме-за 2007 г. или за 2008 година.Благодаря предварително.
Много благодаря за помощта. Тъй като от едно и също място получаваме и доставяме стоката не изпълнявам всички изисквания на чл.33.Оставам си на чл.21.
Мерси. Като гледам отговарям. Виждам, че предния път съм объркала члена. Какво да правя сега?