Собственик на ЕООД  работи на трудов договор и в друга фирма и се осигурява на максимален доход. трябва ли да подава Декларация за регистриране на самоосигуряващ при започване дейност на ЕООД-то?
Декларация обр.1 с код за вид осигурен 23 кога се подава- всеки месец или в края на годината за месеците когато фирмата е извършвала дейност?
има ли някакъв формуляр или бланка за това възражение за отписване на задължения с изтекла давност или писмото до НАП / възражение/ за отписването е свободен текст.
СОБСТВЕНИК СЪМ НА ЕООД И ИМАМ БОЛНИЧЕН ЛИСТ ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2012г. МОГА ЛИ ДА ПОДАМ БОЛНИЧНИЯ СЪС СТАРАТА ПРОГРАМА ЗА БОЛНИЧНИ/ ВАЛИДНА ЗА 2012г/ ИЛИ ТРЯБВА ДА ИЗЧАКАМ ДА ПУБЛИКУВАТ ОТ НОИ НОВИЯ ПРОГРАМЕН ПРОДУКТ?
имам глоба по наказателно постановление от НАП ОТ 21.11.2007г.КАКВО ПИСМО ТРЯБВА ДА ПОДАМ В НАПЗА ОТПИСВАНЕ НА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.ПОЛУЧИХ ПИСМО ОТ ПУБЛИЧЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА НАЛАГАНЕ ОБЕЗПЕЧИТЕЛНИ МЕРКИ ЗА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ.СЛЕД ТОВА ПИСМО МОГА ЛИ ДА ИСКАМ ОТПИСВАНЕ И  ИМАТ ЛИ ПРАВО ДА МИ НАЧИСЛЯВАТ ЛИХВА НА ТЕЗИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ,ЗАЩОТО ТАКАВА МИ Е НАЧИСЛЕНА , А В НАКАЗАТЕЛНОТО ПОСТАНОВЛЕНИЕ ПИШЕ" НАЛАГАМ ГЛОБА В РАЗМЕР НА .........".В ДОПК ПИШЕ, ЧЕ НА ЛИХВИ И ГЛОБИ ЛИХВА НЕ СЕ НАЧИСЛЯВА.
  БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!
имам сключен трудов договор по чл.67 от КТ. 1.може ли заплатата да бъде под минималната за страната?
2. може ли заплатата да бъде под МОД за съответната длъжност?
Какви реквизити трябва да съдържа регистър на чужди стоки(задбалансови)за преработка на ишлеме. Не сме бюджетно предприятие. В НАП ми искат такива регистри, а не мога да намеря готов формуляр нито те ми обясняват нещо.
Моля ако можете помогнете  ми.
ЗА М. 01.2012Г НА 29.02. Е ПОДАДЕНА Д1 И Д6 ЗА НАЧИСЛЕНИ И НЕИЗПЛАТЕНИ ЗАПЛАТИ.КАКЪВ Е СРОКА ЗА ВНАСЯНЕ НА ЗДР. ОСИГУРОВКИ  ЗА М.01.,ЗА ДА НЕ  НИ САНКЦИОНИРАТ ОТ НАП?
  1.МОЖЕ ЛИ ПРИ МОД НА ЗАЕМАНАТА   
ДЛЪЖНОСТ ЗАПЛАТАТА В ТРУДОВИЯ ДОГОВОР
ДА БЪДЕ ПО-НИСКА.
 2. ЗАПЛАТАТА В ТД ДА БЪДЕ ПОД МИНИМАЛНАТА ЗА
 СТРАНАТА.?
БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА!
ЕООД има електронен подпис, но с него не ми приемат Д6 на собственика , тъй като е  по ЕГН. Как мога да подам тази декларация с този електронен подпис?