Моля за съдействие за корекция на Д 1 искам да залича и едновременно да подам редовен запис , като промяната е само във вида на осигуряване на служител на трудов договор. Получих отказ със следната информация : неправилна последователност на подаване на декларация по отношение на код корекция - предишна декларация -1 , текуща декларация - 0  и  нарушено изискване за едновременно подаване на д 1 и д 6.
Корекцията е за м. 04/2017г. ,
Благодаря !
Не това имах предвид. В програмата с която работя, мога да маркирам стария документ и да му дам промяна на обстоятелствата, програмата ми генерира нов с редовни данни за промяна на обстоятелства. Случвало ми се е, както при вас да ми отхвърля документа и се оказа, че ако не го направя през стария не прави връзката.
Разбрах , ок , така ще подам благодаря Ви !
Ако правите нов документ, системата не го свързва със стария. Трябва през стария да направите промяната в обстоятелствата.
т.е. как да го разбирам , да подавам като корекция на вече подаденият  документ ? 
Да ,  не съм се изразила правилно , по- скоро майката е в отпуск по чл. 164 , това обстоятелство е декларирано , но сега този отпуск се прекратява , т.е. тя се връща на работа , детето все още няма 2 години и не успях да отразя таза промяна.
Моля за помощ !
Майка се връща на работа след първата година на детето , а  детето ще ходи на ясла.
Подавам две приложение № 10 едното съдържа приложение № 7 с промяна на обстоятелствата т.е. , че майката прекратява своя отпуск за отглеждане на детето , но
системата на НОИ ми го отхвърля , като изписва следното : При документ за промяна на обстоятелствата липсва основен документ .
Моля за съдействие , ако някой е имал следният проблем.
Благодаря !
Най-вероятната причина е, че за 2015 не може да подавате по електронен път / вече / конкретно Д1 . Срокът за това е бил 30.04.2016. Следва да отидете на място .
Да , ще ходя на място , сега само съставям декларациите и ги проверявам чрез програмата на НАП за Д1 и Д6
Сега направих друго - двата различни периода през 2015г. ги разделих ,т.е. не ги обединявам в един запис въпреки , че това е условието на НАП , така няма проблем всичко си е точно.
Здравейте , моля за помощ - правя корекции на Д 1 за 2015 и 2016 .
За едно и също ЕГН  имам два периода за 2015 г. , обаче ми дава грешка / Некоректна година / вече има подадени декларации с различна година /
Тази грешка не ми е ясно как да я отстраня.
Благодаря.
Здравейте , може ли един човек да дава в производство 24 часови смени ?
В момента труда , който се полага е в производство и е 12 часа , от м. април са решили да се минава на 24 часови смени. Благодаря .
Здравейте , моля за помощ при изчисляване на тр. стаж
Лицето започва работа на 31.01.2009 на 4 часа
от 01.05.2009 е преназначено на 8 часа
трудовият договор ще бъде прекратен на 11.07.2016г.
Благодаря !
Днес не успях да се свържа с НОИ  , утре ще продължа да ги търся и ще напиша техният отговор тук.
Това, което писах се отнася за бабата. Доколкото разбрах от основния въпрос фирмата, в която е назначена бабата се мести на ново място и за нея питате. Ако се отнася за майката, то няма как бабата да ползва майчинството след като майката не се осигурява.
Да , точно така , фирмата на бабата спира дейнтост , майката на детето работи на 8 часа и не желае да получава 50 % .
За да получава майчинство трябва да е назначена по ТД. Най-добре да си намери друга фирма или майката да си подаде за 50% майчинство.
Майката се върна на работа и затова прехвърли майченството , ще се търси нова фирма .
Благодаря ти !
Здравейте , въпроса ми е следният :
Баба е в отпуск до втората годинка на внучето , майката е прехвърлила майченството
след навършване на 1 година на детето. Бабата е назначена на трудов договор, сега обаче се налага временно фирмата да прекрати дейност . Местят се на нов обект.
Ще се наложи ли на бабата да се прекрати временното обезщетение или по най - бързият начин да си търси друга фирма ?
Благодаря.
Точно така подавате Д 1 - корегираща и редовна Д 6 само със сумите в увеличение.
 :good:
Благодаря за дискусията по казуса !
Да, в Протокола се  съдържат  всички данни.
 :good:
Току що говорих по телефона с БП , свързаха ме с финансов отдел , отговора им беше , че до сега е било неправилно да издават фактури за таксовите пощенски марки , затова от началото на тази година се издават само протоколи.
Благодаря ти bobo .
Попитах , но твърдят , че от началото на годината вече не издават фактури за пощенските марки , тъй като били ценни книжа. От Пловдив е информацията .
Здравейте ,
има ли запознати с осчетоводяване на пощенски марки , т.е. преводаческа фирма закупува пощенски марки от български пощи за нуждите на своята дейност. От своя страна БП не издават фактура за тази покупка , а само касов бон и протокол. От това , което изчетох като нормативи се оказва , че пощенската марка е вид държавна ценна книга , следва ли да не издават фактури за тях ?
Благодаря.
Благодаря за своевременния отговор. Успех по приключване на 2014 г. Късмет в личен план и в дейността, на която сте се отдали.
много благодаря !