Да попитам и аз за да съм сигурна.Сега ще подавам декларациите за заплатите от м.12.2013 изплатени през 01.2014. Та Д6 подавам само с код 5 за осигуровките и след това от 01 до 25.02.14 трябва да подам още една Д6 с код 8 за данъка, нали така!
Здравейте, много ще съм благодарна ако някой има длъжностна характеристика за Ветеринарен лекар да ми помогне и да ми я прати!
О благодаря, аз не ги знам така!Мерси много,значи всичко е така!
Приложение 9 и 8 за какво са?
Здравейте искам да проверя дали правилно го правя,защото до сега не съм оформяла такъв болничен.Та болничният е трети за остатъка от 135 дни.Обработвам го в програмата  като всички останали и отбелязвам на приложения Декларация приложение 1.След това си го експортирам и и си разпечатвам Декларация Приложение едно и си я попълвам отделно нали така?
Значи правилно ще го направя.Мерси много и лек ден! :wave:
Здравейте, искам да попитам дали правилно ще го направя. За месец юни фирмата няма да има пари да плати осигуровките и заплатите до 25 число. Очаква се към 30 да има пари по сметката. Ще подам Д1 и Д6 без данъка, а когато преведем осигуровките и заплатите подавам Д6 само с данъка.Права ли съм?
Много благодаря за отговорите ви!Приятна и лека седмица!
Значи ще платим 47,73, но ще начислим осигуровки върху 58,36лв.В този случаи тей като Д1 за другите лица е приета,а само за това не е подавам Д1 само за него и след това коригираща Д6 нали така?
Лицето е на 500лв заплата - Прагът за длъжността му е 428лв.
Двата дена на работа са общо - 45,45лв
Трите дена за сметка на работодателя от болничния по 70% са общо 47,73 и идват по прага верно!Какво трябва да направя в случая за да ми приеме Д1?
Болничния общо е за 30 дена. 17 в този месец и 13 в другия. Не ви разбрах с това да пиша веднъж 5 дена и отделно целия месец? Какво ще рече това?
Здравейте и честит празник! Вчера подадох Д1 и днес сутринта виждам 10 приети 1 отхвърлена. Става въпрос за лице, което през месеца е било 2 дена на работа а останалите е в болничен, от тях 3 за сметка на работодателя  по 70% и сумата му за 5 дена е 93.18. В протокола пише следното "Валидация:100 :Недопустим праг на осигурителния доход при пълен работен месец " какво ще рече това?
Благодаря ви много!Лек и успешен ден! :wave:
И в случая щом не подаваме декларация за банкова сметка отбелязвам само от приложенията само код 18, нали така?
Благодаря много, искам и да попитам още нещо.Лицето работи на два ТД един основен  и един допълнителен. Взело си е болничен и за другата фирма.Но адреса на управление на фирмата е в съседен град, та има ли значение кога ще се подадат болничните, защото аз ще го подам до 15 -то число този месец,но не е сигурно че другата фирма ще може до тогава.Извинете за малко глупавия въпрос, но искам да си изяснпя всичко, което не ми е ясно!
Здравейте, моля за малко разяснения, защото за пръв път ще подавам болничен за бременост и раждане и а болнични не ми се е налагало да подавам от 2011г и малко съм изостанала в това. Та жената излиза от 06.05.2013г в болничен за бременост и раждане - първи за 45 дена. Изтеглих си новата програма от 01.05.2013 на НОИ и попълвам опис болнични, отбелязвам кодове на приложения 14 и 18. Лицето е със сменена фамилия и е ползвало болничен последно през 2010г, но в друга фирма и друг град, сметката е същата, трябва ли да я декларира  ?След като попълня опис болнични попълвам приложение 15, трябва ли да попълвам Опис заявление и нужни ли са някакви други документи освен експортирания фаил, приложението,болничния и копието от декларацията за банковата сметка?
Много ви благодаря пак! Лек ден и весели празници. :wave:
Много ви благодаря! Разметър на обезщетението за майчинство ще се определя на база на двата осиг. дохода нали така?
Здравейте, моля за малко разяснения по темата. За първи път ми се случва да имам жена, която излиза в болничен по майчинство и има доста неща,който не са ми много ясни. Та жената е на два трудови договора. Единият основен 8 часа, а другия допълнителен за 4 часа. Сега след празниците излиза в майчинство и трябва да си вземе два болнични листа за двете фирми нали? Излиза по майчинство от фирмата в която е на основен трудов договор, а не ми е ясно в другата фирма как се процедира. Много ви моля за малко разчснения!
Да за едно е само но има два граждаски договора за различен период. Мерси много!