Благодаря ти, ТРЗайче. Беше ми изключително полезно и безценен съветът ти. Аз също смятах, че е задължение на личният лекар да си следи тези дни и исках просто да се информирам в аванс така да се каже.
НОИ какви претенции имат към работадателят в случай на надвишаване на дните?
Аз вече имам издаден болничен лист за 14 календарни дни еднолично от личният лекар на майката за гледане на болно дете т.е. еднолично има право да издава за още 26 календарни дни до края на 2013 година общо за болест на майката и гледане на детето?
Благодаря, ТРЗайче, но само да доуточня дали разбирам правилно - 40 работни дни ( или календарни ) са платени, когато са издадени еднолично без ТЕЛК общо за общо заболяване на майката и гледане на болно дете?  :flowers:
Така е, колкото толкова, за да оправдаят отсъствието. Ако не греша, обаче само 40 или 60 дни бяха платени?
Здравейте, право на колко платени дни в болнични през календарната година има майка за нея и детето?
26
Имате ли информация какво става с безработен от 2007 година, които до сега си е внасял ЗОВ и няма прекъсване в осигуряването, но не е подал Д7.И как следва да процедира през 2013 предвид промененият начин на обвързване на плащанията?
Благодаря, irenabrili. Наемът е изплатен 2012, но е пропуснат да се внесе данъка. Какво следва да направим?
Какъв е срокът за подаване на Декл.по чл.55, когато имаме наем между наемател ЮЛ и наемодател ФЛ и изплатен данък през м.02.2013 година за 2 месеца от 2012 година?
А какво ще стане ако фирма по една или друга причина ими надплатени данъци или осигуровки.