Привет ще продаваме вана/внос от Китай/ за Гърция,имаме авансово плащане от 2021 год.,за което не сме издали фактура.Според мен според мен,сега в м.05.22 издаваме фактура за цялата сума,а се плаща съот.сумата с присп.аванс.
Сделката е освободена съгл.чл.53,ал.1 и във връзка с чл.7,ал.1 от ЗДДС и подавам VIES Дек-я.
До сега не съм имала такъв случай,и се надявам да не съм сгрешила.,щото дълго се колебаех и все още как да се оформи фактурата.
Предварително благодаря.Лек ден на всички!
Всъщност аз неправилно се "изразих",осигуровки се плащат редовно,но не се декларира ДОД-редовно и следователно няма изплащане на заплати,поне не редовно,в някой месеци се декр.ДОД за 2-3 месеца,ох  не е оправдание,но ако не се изразявам правилно моля да бъда извинена,тъй като наистина не се занимавам с това,а друг колега,който в момента отсъства,та така. 
Да,през 2020 год.не са платени заплати,дори частично щото нали се дължат осигуровки,та шефчето не ще,запознат е,така,че това е положението.
Благодаря ви.Лек и спорен ден!   

Заплатите са изплатени до м.11.2021 включ.дълъг ще стане периода,но проверих и справка не е подавана за 2020 год.тъй като тогава не са изплатени заплати-тогава какъв период да включа,нали
касае период 2021 или греша?
Здравейте,през 2021 год.сме изплатили заплати за период от м.11.2019 до м.11.2021-според мен това би следвало да се посочи в справката,но през този период има и напуснали и тях ли ги включваме?-мисля,че да.
Може въпроса ми да е "смешен" на някои,но не съм ТРЗ и се опасявам да не декларирам грешни данни.
Ще се радвам ако някой ме насочи?!Благодаря предварително.
Благодаря на отговорилите,така е  "изгубено" е правото на приспадане,моментът на приспадане не е по-избор,а е точно определен в изречение първо на чл.70,ал.2 от ЗКПО.Благодаря! :good:
Привет на всички,установих,че има неприспадната дан.загуба от 2016 год.Мога ли да я приспадна сега,прилагам табличка за повече яснота,ще се радвам да споделите дали правилно съм я попълнила.
Благодаря предварително,на всички които ще отговорят,лек ден!
Здравейте,питането ми е относно увеличение на до за продажба недвиж.имот ПМ,дружеството е избрало доставката да бъде освободена съгл.чл.45,ал.3 от ЗДДС/имота "отговаря"/,а земята към него УПИ е облагаема доставка.
Та следва ли да се увеличава До с нот.такси и данъци,при положение,че те са платени от купувача,според мен НЕ,позовавайки се на променения чл.15 от ППЗДДС,но ще се радвам,да пишат колеги,имали такъв казус.
Лек ден на всички!
Здравейте,имаме месни данъци и такси за минали години 2018 и 2019,който сме осчетоводили по с-ка 609-непризнати р-ди за дан.цели по ЗКПО,но на кой ред в декларацията следва да се посочат.
Отношенията на фирмата.Относно таксите те са издаване на удостоверения-другите документи ще ги представят по-късно.
Здравейте,бихте ли споделели как осчетоводявате "отношенията" с ЧСИ,създавате ли отделна разчетна сметка или в с-ка 401 и как осчетоводявате таксите от ЧСИ, директно в с-ка 609 или ги натрупвате по делото.Прочетох нещо по темата,но не ми стана много ясно. Признавам си съдебните дела не съм много в час.Ще се радвам ако някой се включи?
Успешен ден на всички!
Привет на всички.Имаме неплатени заплати за 2020 год.т.е.начислени са,внесени са осигуровките,но не и дод съот.не е и деклариран.В този ред на мисли,не би следвало да подаваме справка по чл.73,ал.6 от ЗДДФЛ,тъй като няма реално изплащане на доходи.Обаче,тук е въпросъ?къде го пише? Знам,че може би ще почне "полемика",плащайте аванс и след това аванси,но не всичко решаме ние/счетитата  :blush:/можем само за съветваме?
Ще се радвам ако някой е на същия"хал"да сподели! Съвети и критики приемам също! Лека :wink1:

Р.S.да се разбира заплати
Привет на всички.Имаме неплатени заплати за 2020 год.т.е.начислени са,внесени са осигуровките,но не и дод съот.не е и деклариран.В този ред на мисли,не би следвало да подаваме справка по чл.73,ал.6 от ЗДДФЛ,тъй като няма реално изплащане на доходи.Обаче,тук е въпросъ?къде го пише? Знам,че може би ще почне "полемика",плащайте аванс и след това аванси,но не всичко решаме ние/счетитата  :blush:/можем само за съветваме?
Ще се радвам ако някой е на същия"хал"да сподели! Съвети и критики приемам също! Лека :wink1:
Здравейте,имаме  издадена ф-ра от м.01.2021,отнасяща се за полз.съоръжения и наем за м.12.20-та ние я осчетоводяваме така 602/499 м.12.20,-отчитаме р-да
и съот.м.01.2020-499,453,1/401
Някой,който "прави"същото? :wink1:
Благодаря Ви,така и ще направя!Лек ден!
Здравейте,имаме внесен депозит за наем,за който сме издали депозитна разписка.От Управителя на ф-мата разбрахме,че наемателя е прекратил договора.Доколкото ни е известно няма неплатени сметки и следва да му възстановим депозита.Та въпроса ми е :Може ли това да стане с приемо-предавателен прот.за възстановен депозит и съот.рко за платената сума или трябва да му се издаде ф-ра?
Р.S.Разбрахме,че в договора няма договорка за прихващане на наем от депозит

И да е здрава и спорна новата 2021 за всички!
Как осчетоводявате отспъпката от 1% при плащане на корпоратевен данък
123/452 с целия р-р и ако платите до 31.03. с обратна операция
452/123 с отстъпката. или направо 123/452 с отстъпката.
Лека вечер! :blush:
Привет!
Имам нужда от Вашата помощ относно неизписано задължение към доставчик.,а именно: Фактурата е от 2009 год.и в 2014 не е отписано задължението.
Може ли да се изпише сега-в 2015 без да се увеличава фин.резултат,съвсем се обърках
Предварително благодаря