Това не дава отговор ,да се включват ли тези суми или не в Декларацията
Дали неплатени данъци и такси по посочения закон трябва да се   включват в р.Iт.6.НАП винаги са твърдели ,че нямат отношение по дължимите суми по посочения закон ,но от Декларацията това не става ясно.
Смятате ли ,че болничният трябва да се отнесе към двата трудови договора, и двата по 4 часа.Ако са различни работодатели ,всеки си оформя болничните,но в случая как да постъпя?
Благодаря,Ви.Просто желание на клиенти,но успях да ги убедя,че е излишно!
Две години на служител е изплащана РЗ и клас под минималния осигурителен доход,но осигуровките са внасяни върху мин.осигурителен доход за длъжността.В УП-2 вписвам по години ,не ФРЗ ,а осигурителния доход.Затруднявам се да разбия този осигурителен доход на РЗ,клас,платен отпуск и т.н.Даже ми се струва, че е невъзможно,но дали ще се признае УП-то от НОИ.
Получавам фактура от туристическа агенция за комисионната с 9% ДДС. Нещо пропускам ли?
да ,данъкът е деклариран и внесен , но е включен общо в клетката за данък от наем, а сега в справката по чл. 73. 1 е разделен ,както  трябва- кодове 401 и 814. Касае се за две отделни лица.
При изготвяне на справката по чл. 73 ал. 1 от ЗДДФЛ , констатирах ,че е допусната техническа грешка в подадената декл.по чл .55 за трето тримесечие-авансов данък от наем и данък от дивидент са отчетени в една клетка по ред.1Сега във справката по чл. 73.1 тези доходи и данъци са посочени с код 401 и 814.Трябва ли да предприема нещо за коригиране на грешката и какво-срокът е отминал?
Благодаря!За съжаление сте прав/а.Искаше ми да се сключи договор за изработка,но това си е чиста услуга .
Фирма сключва договор за изработка с физическо лице за товаро-разтоварна дейност- не епизодична ,а  при нужда .Ако  лицето не е осигурено-дължат ли се вноски и авансов данък общ доход. Отчитането на дейността ще става с протоколи и лицето поема задължението да декларира и внася годишния си данък, но как стоят нещата с авансов данък и осигуровки
при ползване на отпуск по майчинство за гледане на дете до две годишна възраст ,ако  майката започне работа по втори трудов договор при друг работодател ,не  губи правото на обезщетение.
Како става ,ако майката започне работа по втори трудов договор при същия работодател ,но  на друга длъжност?
Пререгистрирам ЮЛНЦ и трябва да обява ГФО за три години назад.В какъв срок трябва да стане това и след като пререгистрацията ще е до 31.12.2020,то отчетите ще са за 2017,2018,2019 г.?
Представен е болничен за период 20.10-30.11.Подадох Приложение 9 в НОИ на 18.11.2020.В същия ден служителят е починал.Трябва ли да правя някакви корекции или служебно ще се изплати болничния до датата на смъртта?
Някои от работниците ,след изтичане на мярката 60 на 40 ,желаят доброволно, с предизвестие, да напуснат Дружеството или да се пенсионират в рамките на тримесечния срок,в който работодателят трябва да запази заетостта. Следва ли в този случай работодателят да възстановява получените средства по ПМС 55 ИЛИ 151ПМС
Публикувах декларацията,получих входящ номер,но забелязах,че имам грешка в адреса на управление на фирмата-непълен адрес/област/и сгрешена буква в името на града.Несъществни грешки,но грешки.Нямам указания от ТР за отстраняване.Може ли доброволно с Заявление Ж,да подам корекцеята
ТУК и ТУК ми бяха много полезни.Благодаря!
Бащата е осигурен по договор за управление.В нормативните документи се изисква той да е осигурен по трудови правоотношения.
Може ли за целта да се приравнят двата вида отношения или бащата няма право да поеме отпуска по майчинство,защото ,ако излезе в такъв отпуск,трябва да се назначи прокурист?
Този отпуск се прехвърля само ,ако майката има право на него,т.е има 12 месеца осигурителен стаж?