Здравейте ! На 01,04,2015 съм подала ГДД по чл.50  - ЕТ на патент със закрита вече фирма ,отделно попълвам и приложение 1 за получени трудови доходи.Установих ,че съм пропуснала да декларирам  и приложение 3  за получени суми от фонд доверие/тъй като едва вчера получих служ.бележка по чл.45/ .Сега мога ли да подам нова ГДД със всички приложения в нея/тъй като мисля,че щом е подадена в срок  за вярна се приема последната подадена/.И още един въпрос:След като в Справките на Таблица 1 и 2 за осигурителния доход няма промяна ,и в отчета за статистиката също няма промяна следва ли да подавам и тях с новата декларация.
Да знам ,че никой не отговаря за глобите,но...... :wink1:
Здравейте ! Имам следния проблем .Самоосигуряващо лице - стоматолог  роден 1953 год. е излязло решенение на ТЕЛК и ще се пенсионира.При направената проверка от НОИ се установи ,че за 2012 год. вместо на 500 лв. праг е осигурявано на 420 лв .Лицето има винаги довнесети осигурителни вноски на база подаваната ГДД за съответната година и извършеното изравняване.Г-жата от НОИ беше много любезна и ми обясни ,че ще ми даде предписание на база на което аз да отида в НАП и да подам коригиращи Д1 за всички месеци за 2012 год.,съответно и Д6 ,след което /тя не беше много сигурна/ще се наложи да се подава и годишна коригираща декларация за 2012 год.
Каза,че и други фирми практикували така.Искам да попитам може ли да се подават корегиращи декларации след като е изтекло толкоз много време,има ли глоба и въобще как стоят нещата.Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да се включи.
Благодаря Ви предварително!
Приета е декларацията .Благодаря отново ! :wink1:
Посочи на т.34 осигурителния доход, който е посочен на т.21 (евентуално 420.00 лв., освен ако не е по-различен) и ще стане.
Благодаря !Ще пробвам.
Здравейте ! Използвам ПП Версия 7.05.Фирмата е ЕТ.  Няма наети лица на труд.договор.Опитах се да подам Д1 на самоосигуряващото лице но при проверка ми дава грешка в процента на соц.осигур.
Лицето е родено 1964 год. и се осигурява за всички осиг.рискове - 16.3 %, така съм ги подавала и за 2014 на хартиен носител  и всичко е било точно.Ако някой има мнение по въпроса нека да се включи.Благодаря предварително !
Забравих да пиша ,че СОЛ е пенсионер и има само ЗОВ. Моля дайте съвет. :wink1:
Здравейте ! Допуснала съм грешка при подаване на Д1 на СОЛ. За един месец съм подала по две Д1 за СОЛ .Мога ли да подам коригираща Д1 или има срок тъй като едната дублирана Д1 е от м.07/ 2014 год.
Всъщност не знам как трябва да се постъпи.
Ами претеснява ме факта че Пч е от предните години да не би при една прожерка да кажат не може.А мога ли да видя примерно попълнена Справка 5 за пенасяне на дан.загуби
Никой ли няма мнение по въпроса
Ако фирмата е ЕТ и за периода от 2007 до 2010 г. е на Печ. - 10 500 лв., а 2011 е на загуба 8300 лв.,мога ли при приключването да осчетоводя 122/121 - 8300 лв.
Разгледах чл.46 от ЗКПО,СС18,МЗДТ но там трябва дарение ако се приеме,че кредитора доброволно се е отказал.
Заема е оформен само от третото лице.А за сумите от собственика няма документ/не че не може да се напиши по.всяко време/.Аз имам неразпределена печалба по Кт ха 123 - 11 000 лв., но нямам пари в касата - незнам може ли.За да взема от печалбата трябва да направя 123/501 според мен или нещо не разбрах
Страхотни сте!Поздравявам Ви и ви желая много успехи!Няма друг саит като вашият,който може да помогне без да се пресмива на незнаещите!Успех още веднъж!
Здравейте!Първо се извинявам за глупавият въпрос но търся варианти....
Фирма - ЕТ .си е помагала със суми когато не са стигали парите и счетоводителя тогава е съставил  с/ка 501/499- 9 000 лв.
Тази година 2012 аз пак съставих 501/499- 4000 лв. с документ за предоставен заем от трето лице.
Въпросът ми е не може ли тези 9000 лв,които са дадени от собственика да ги отразя като отписани вземания по791.Има ли някакви изисквания.Моля отговорете!Знам че въпросът е глупав но търся някакъв изход.Благодаря предварително!
Благодаря!Лека вечер  :wave:
1.Да ! Подавам д-я по чл.55 за получен доход от стоматолог от здр.каса.
2.Извинявам се !Става въпрос за Част 2- Данни за  ДЗЛ - ЕГН или Булстат - според мен е ЕГН
3.Аван.вноска - начислява се 10 %
Нещо съвсем се обърках.Самоосиг.лице  зъболекар- има булстат.които попълбам при подаване на Д1япарите от ЗКаса .виждам в бан.извл.са преведвни по ЕГН - въпросът ми е в част  3 та на Д 55 ЕГН ли да пиша или булстат и в част 4 - самоосиг.лице платец на дохода или получател.....нещо съвсем се обърках
Може ли още един въпрос.Четох наредба 8 но нещо сувсем се объркаах.Нали в Д-я 6 за 2012 год.на самоосигур.лице - свободна професия се пишат само дължимите вноски за ДОО и ЗО но не и дължимия данък по ГДД.Кажете така ли е или бъркам.
Благодаря за отговора