Здравейте шефът е решил да закупи принтер на стойност 700 лева от физическо лице за който той/фл/ няма как да издаде фактура.Какъв договор трябва да се направи за да се признае покупката от данъчните за разход???Ако имате подобен договор моля изпратете го на e-mail: radoev80@gmail.com
Благодаря.
Здравейте имам новосъздаена фирма с капитал от 10 лева и издадени фактури общо на стойност 800 лева и разходи за периода на стойност 400 лева.За данъчната декларация там няма проблеми със записването на сумите понеже се вписват до стотинка.
БИХ ИСКЪЛ ДА ПОПИТАМ ЗА БАЛАНСА и ОПР .... какво се пише там при положение, че всички стойности се записват в хилядни лева???
Сърдечно благодаря.
ЕООД с капитал от 10 лева започнало дейност, но понеже тези средства не са достатъчни собственика си е включил лични 2000 лева за да се развива дейността като с тези 2000 лева не е увеличен капитала а ги ползва за оборотни средства и тези средства още не са върнати на собственика.Как е най правилно да се осчетоводят тези 2000 лева???
Лице работи на трудово договор във фирма но и има ЕООД в което се самоосигурява на 420 лева. Сега се е разболял  и са му издали болничен лист за седем дни?Освен болничния лист който ще занесе във фирмата където работи на трудов договор трябва ли да поиска още един за да занесе в НОИ понеже е собственик на ЕООД и като такъв всеки месец се самоосигурява на 420 лева.Сърдечно благодаря.
Новосъздадена фирма през началото на годината издава първата си фактура на 26.07.2012г.Собственика подава в НАП на 31.07.2012г ОкД-5, че започва дейност.За него от кога трябва да започне осигуряването и да се подава декларация 1???  през месец август за дните от месец Юли или направо през септември ще подаде декларация 1 за месец Август??
Направих нова декларация с код корекция и в нея отбелязах клетката която не беше отбелязана.Но първо ще звънна до НАП да ги попитам да проверят чрез входящия номер ??? Само дето не знам дали ще стане така??
Здравейте при попълването на Декларцаия 1 използвайки софтуеъра на НОИ по погрежка не съм кликнал клетка 22.1./върху сумите в т.19 и т.21/ се избира 8 % ЗОВ за самоосигуряващо се лице! Те са си платили но реално в подадената декларация не е избрано. Сега го видях преди да подавам за м.06. Какво да направя да пусна декларация с код корекция и да я занесът с другата или как? Нямам електронен подпис носят се на място !!!
Здравейте ще пускам отчети на фирма която не е извършвала дейност през 2011г! Нужно ли е да се прилага Декларация свободен текст че фирмата не извършвала дейност през 2011г. подписана от Управителя???Приложена към
1.Г2 - Заявление за обявяване на Годишни финансови отчети:
2.Протокол от общото събрание на съдружниците:
3.Годишен финансов отчет-Счетоводен баланс,Отчет за приходите и разходите,Приложение-оповестяване на счетоводната политика-Като фирма попадаща сред малките предприятия прилагащо облекчена форма на счетоводна отчетност:
4.Декларация за истинност на заявените обстоятелства по чл. 13, ал. 4 от ЗТР:
5.Документ за платена държавна такса:
Освен Заявление Г1,Декларация за истинност,Решение на ОС,Документ за внесена такса от 50 лева,Баланс,ОПР,ОПП,ОСК,Справка ДМА.Понеже не е извършвало дейност ЕООД-то и се причислява към малките предприятия всичките ли финансови отчети трябва да се носят?
Здравейте на една от служителките по майчинство до навършване на 2 годишна възраст и се наложи да и направят операция поради което ми донесе болничен и попълнено приложение 12 за прекратяване на отпуската за времето на болничния.Сега като го занеса в НОИ освен това приложение и копие от болничния трябва ли да нося нещо като файл???или не??и къде се носи в коя стая Благодаря.
Здравейте имаме служителка което е в отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето.Оказа се че и се налага операция заради което са и казали че ще и дадът болнични и че ще трябва да попълни декларация?Някой имал ли е такъв казус за да хвърли повече светлина за това какво се прави?Благодаря.
Здравейте създадена е фирма ЕООД при чието създаване е записано лице различно от собственика на капитала за управител.Как и какъв формуляр е нужен за да се заличи вписаното лице като управител в Търговския Регистър.
Собственик на ЕООД си отваря малък магазин не мисли да назначава никого а той да си работи.В този случай как е най правилно да се осигурява като самоосигуряващо се лице или като по ДУК понеже в регистрацията в търговския регистър е написано че той собственикът е съгласен да бъде избран за управител на дружеството.
Как е най добре да се осигурява собственик на еоод който се осигурява на трудов договор в друга фирма но има намерение да извършва дейност в свободното си време?
Как е най добре да се осигурява лице което е назначено за управител във еоод при условие че работи на трудов договор в друга фирма на 8 часов работен ден?
Благодаря Ви.