Здравейте, в кой период осчетоводявате приход от финансиране за помощта за ел. енергия - за м.12,2021 е получена м.01.2022. За 2021 или 2022 ?
Здравейте, когато определения годишен размер на ДОД е по-нисък от размера на авансово удържания данък, работодателят до 31 януари на следващата година възстановява разликата на лицето .Нали в Д6 трябва да се  намали размера на задължението, което се декларира с код за вид плащане 8 до 25.02.2021?
Здравейте, мярката 60/40 при 6 часов работен ден за отработеното или неотработено време се прилага?
Здравейте, преминаваме към 4 часов работен ден, БТВ се намаляваа пропорционално. Имаме ли право на 60 лв. необлагаеми ваучери?
Здравейте, получен аванс за вод- не е издадена фактура. Следващ месец 03 е издадена фактура, но стоката не е изпратена, клиентът неоткриваем, неплатено задължение. Фактурата е изпратена по e-mail. Реално сделка няма-кредитно известие или....
Сега видях темата, не се издава касов бон при пощенски паричен превод от лицензиран оператор!!! Закриването на разчета е елементарно, имаш разписка от куриера!!!
Здравейте, има ли промяна в срока за подаването на декларацията по ЗМИП /за действителните собственици/ в Търговския регистър?
Здравейте, искам да отпиша по давност задължение към клиент по аванс за износ! Имам ф-ра за аванс със ставка 0, но износа не е осъществен. Как стои въпроса с ДДС?
Здравейте, дружество рег. по ДДС притежава имот в държава членка на ЕС. Дава го под наем на физически лица/българи и чужденци/. Облагаем сделка ли е наема, или не!
Здравейте, необлагаемите суми за ваучери декларират ли се в ГДД чл.92?
Здравейте,
с ревизия правата за пренасяне на загуба от минали години прекратява ли се - дори всичко да е наред?
Здравейте, СОЛ-пенсионер, същевременно е управител с нулево в-е по ДУК-може ли да извършва управленски функции?
Имам надвнесен корп.д-к за 2008 г. с декларация от 2009 г. Давностният срок е до 31.12.2014 г. за искане за възстановяване, нали?
Здравейте,
ф-ра за аванс срещу бъдещ износ-в дневник продажби - ДО на доставки със ставк 0 по гл.III - осн.чл.
28 от ЗДДС ?
Какъв да бъде - платен или неплатен. Аз клоня към неплатен-чл.157 ал.3 т.3!! Как мислите?
Нормативната база за МОД-дни или часове?
Спорим! Лицето има доста часове неотработени по негова вина, няма да получи тр.в-е, но в справките излиза, че има недостиг база за осигуряване???
чл.267 ал.2 от КТ-няма право на трудово в-е за този период, а какъв ще бъде осигур.доход?
В зависимист от статута на лизингодателя, как е правилното записване 205/159-други заеми или 205/403-доставчици по търговски кредити-в случая лизингодателя е дружество на банкова институция...